Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel de ULTIMĂ ORĂ al Patriarhului Daniel după ATENTATELE din Sri Lanca

Inquam Photos, Octav Ganea
Patriarhul Daniel, Catedrala Mantuirii Neamului

Patriarhul Daniel a lansat un apel la rugăciune pentru victimele atacurilor teroriste din Sri Lanka, de duminică, în care au murit 207 de persoane și au fost rănite alte 400, după o serie de explozii care au vizat cel puțin cinci hoteluri și trei biserici din trei orașe, comise de Paștele catolic.

Citește și: Acuzații EXPLOZIVE: 'Băsescu și Udrea i-au înscenat lui Dragnea dosarul Referendumului, dar acum îl roagă să îi scape de mititica'

”Am primit cu profundă întristare vestea despre atentatele devastatoare din Sri Lanka, tragedie în care și-au pierdut viața 185 de persoane nevinovate și au fost rănite 469. Aceste atentate petrecute în biserici și alte clădiri, în ziua în care comunităţile catolice celebrează sărbătoarea de Paști, reprezintă expresia cea mai crudă a violenței dezumanizante și a înstrăinării de Dumnezeu”, se spune într-un comunicat al Patriarhiei Române, semnat de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Acesta condamnă escaladarea violențelor și faptul că tot mai mulți creștini devin victime ale terorismului.

”Constatând cu îngrijorare că tot mai mulţi creștini în lume devin victime ale atentatelor teroriste, condamnăm aceste atacuri izvorâte din ură şi violenţă. Totodată, trebuie să ne rugăm pentru încetarea acestor violenţe şi să milităm pentru prevenirea lor. Exprimăm compasiune şi solidaritate cu toţi cei care suferă în urma acestor atacuri teroriste”, se mai spune în finalul apelului adresat de Patriarhul Daniel.

Atentatele din Sri Lanka au fost comise de sărbătoarea Paștelui catolic iar exploziile au vizat cel puţin cinci hoteluri şi trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.