Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel incendiar către Soros: Ungaria îi cere controversatului miliardar informații despre 'Planul Soros'

soros

Preşedintele comisiei pentru securitate naţională din parlamentul ungar, Zsolt Molnar, a afirmat joi că-i va trimite o scrisoare miliardarului american George Soros în care îi va cere să-i furnizeze informaţii despre aşa-zisul Plan Soros, transmite MTI.

Deputatul Partidului Socialist Ungar (de opoziţie) a precizat că va face public răspunsul primit de la Soros.

Citește și: STENOGRAME incendiare! Cum a încercat Pinalti să recupereze banii daţi fostului deputat Arsene: 'Tărâţă o ajuns în mormânt, eu la puşcărie, ajută-mă, bă'

Anunţul său a survenit după ce mai devreme joi deputaţi ai coaliţiei guvernamentale Fidesz - KDNP (creştin-democrat) au plecat de la o reuniune a comisiei pentru securitate naţională în semn de protest faţă de prezenţa deputatei Bernadett Szel, copreşedintă a partidului de opoziţie LMP (Politica altfel, ecologist), argumentând că aceasta şi formaţiunea ei servesc interesele lui Soros. În consecinţă, şedinţa comisiei a rămas fără cvorum.

Vicepreşedintele comisiei pentru securitate din partea Fidesz, Szilard Nemeth, a subliniat că Zsolt Molnar nu s-a consultat cu el în legătură cu planul de a-i scrie lui Soros, gest prin care, a afirmat el, Molnar şi-ar depăşi atribuţiile.

Deputatul Adam Mirkoczki, din partea formaţiunii radicale naţionaliste Jobbik, a propus ca la următoarea şedinţă a comisiei, prevăzută pentru 8 februarie, să fie invitat ministrul de interne Sandor Pinter, propunere susţinută de Zsolt Molnar, anunță Agerpres.

Citește și: Traian Băsescu, intervenție neașteptată pe legile justiției: mesaj pentru protestatarii #rezist

Acum două săptămâni, preşedintele socialist al comisiei pentru securitate naţională din parlamentul ungar i-a cerut premierului Viktor Orban să se prezinte în faţa acestei comisii cu dovezi că "planul Soros" invocat în repetate rânduri de guvernul pe care îl conduce există într-adevăr. El a declarat într-o conferinţă de presă că, dacă Orban nu va putea dovedi existenţa unui astfel de plan asociat cu miliardarul american, formaţiunile de la guvernare nu ar trebui să se prezinte la alegerile legislative din primăvară pentru că "au livrat publicului ungar minciuni evidente". Molnar a insistat că nu există un "plan Soros" şi că acesta a fost "inventat de maşinăria de PR a (formaţiunii guvernamentale) Fidesz pentru a-i induce pe oameni în eroare şi a le distrage atenţia de la situaţia reală a ţării".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.