Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel la acțiune pentru viitorul copiilor României. Specialiști de renume dezbat un fenomen îngrijorător

FDVDR
obezitate infantila

Previziunile sumbre legate de sănătatea copiilor din ziua de astăzi arată că fără o intervenție rapidă și eficientă, mai bine de jumătate dintre copiii de astăzi vor fi obezi peste 30 de ani.

Specialiștii afirmă că există și o strânsă legătură între alimentația copiilor și speranța lor de viață, în contextul în care obezitatea infantilă este un fenomen din ce în ce mai amplu.

Numeroși specialiști de renume se reunesc la conferință din România care își propune să dovedească legătura dintre alimentația copilului și creșterea speranței de viață. Aceștia vor prezenta noile descoperiri medicale în nutriția neonatală și pediatrică, în contextul fenomenului îngrijorător al creșterii obezității infantile.

Conferința se va desfășura pe 23 septembrie, începând cu ora 16:00, în format hibrid, și are ca temă “Influența educației alimentare timpurii asupra longevității viitorului adult”. Este prima acțiune dintr-un program de educație alimentară care își propune să dovedească legătura dintre alimentația copilului și creșterea speranței de viață. Organizată de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, participarea este gratuită.

”În cadrul conferinței vom evidenția noile descoperiri medicale legate de nutriția neonatală și pediatrică în fața fenomenului îngrijorător al obezității infantile și al bolilor metabolice cu debut timpuriu. Conferința de adresează atât părinților, cât și specialiștilor”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de proiect, Senatul Științific.

Printre speakerii invitați la conferință se numără: Dr. Mihai Niculescu, genetician, fondator al Institutului Advanced NutriGenomics LLC SUA, Dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în programe medicale personalizate șii obezitate infantilă, fondator al metodei #Dr.Bălănică, Prof. Dr. Dan C. Vodnar, Prorector, Șef de Lucrări, Disciplinele Chimia Alimentului, Biotehnologii Alimentare, USAMV Cluj Napoca, Dr. Simona Carniciu, Medic specialist Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Conferința va fi moderată de Florentina Opris, Doctor în sport, Ambasador al unui stil de viață sănătos.

Înscrierea la coferință se realizează prin completarea unui formular pe www.fundatiadanvoiculescu.ro/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.