Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel la unitate, în deschiderea celei de-a 74-a ediţii a Târgului de Carte de la Frankfurt

The London Book Fair/Facebook
targ de carte Londra

Târgul de Carte de la Frankfurt s-a deschis marţi cu un apel la unitate în vremuri de criză, notează DPA.

"Prezenţa ajută împotriva polarizării", a declarat directorul Jurgen Boos la debutul celebrului salon de carte, care are loc din nou fără restricţii după doi ani în care desfăşurarea acestuia a fost afectată de pandemia de coronavirus, conform Agerpres.

Cartografierea evoluţiilor şi tensiunilor sociale, a subliniat el, este una dintre principalele sarcini ale industriei cărţii şi, prin urmare, şi ale târgului de la Frankfurt.

Aceasta este singura modalitate de a contracara o cultură toxică a dezbaterilor, de a consolida discursul democratic şi de a oferi diversităţii o scenă, a detaliat el.

Cea de-a 74-a ediţie a Târgului de Carte de la Frankfurt se deschide oficial marţi, la această prestigioasă manifestare înregistrându-se circa 4.000 de expozanţi din 95 de ţări.

Numeroase dezbateri, conferinţe şi lecturi programate în această săptămână sunt aşteptate să se concentreze pe probleme politice actuale, cum ar fi războiul din Ucraina şi situaţiile din Iran şi Afganistan.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski urmează să fie prezent online la un eveniment care va avea loc joi în cadrul târgului, în timp ce soţia sa, Olena Zelenska, este aşteptată să participe la o discuţie online sâmbătă, prin intermediul internetului.

De asemenea, au fost anunţaţi ca invitaţi pentru zilele următoare ministrul german de interne Nancy Faeser, actriţa Diane Kruger şi numeroşi autori din întreaga lume.

La deschiderea de marţi după-amiază, preşedintele german Frank-Walter Steinmeier şi cuplul regal spaniol, Regele Felipe al VI-lea şi Regina Letizia, sunt aşteptaţi să se numere printre invitaţi. Spania este ţara invitată de onoare la ediţia din acest an.

Târgul se va încheia duminică cu decernarea Premiului pentru Pace atribuit de editorii şi librarii germani scriitorului ucrainean Serhii Jadan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.