Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel masiv la evacuare înaintea taifunului Khanun: Mii de locuitori trebuie să îşi evacueze casele iar sute de zboruri au fost anulate

scitechdaily.com
Taifunul Chanthu uragan

Apel masiv la evacuare înaintea taifunului Khanun: Mii de locuitori trebuie să îşi evacueze casele iar sute de zboruri au fost anulate

Taifunul Khanun s-a apropiat marţi de arhipelagul Okinawa, în sudul Japoniei, ceea ce a condus la anularea a sute de zboruri şi la emiterea unui apel către sute de mii de locuitori care trebuie să îşi evacueze casele pentru a se pune la adăpost, transmite marţi AFP, informează Agerpres.

Mai multe oraşe din Okinawa au emis marţi dimineaţă ordine de evacuare fără caracter obligatoriu în contextul în care taifunul, care se deplasează peste Oceanul Pacific însoţit de vânturi cu viteze de până la 162 km/h, urmează să lovească prefectura în cursul serii.

Începând de la ora locală 10:00 (1:00 GMT), taifunul "de mare anvergură" şi "puternic" se afla la o distanţă de 240 de kilometri sud-est de Naha, capitala prefecturii Okinawa, potrivit Agenţiei de Meteorologie din Japonia.

Autorităţile locale au îndemnat locuitorii vulnerabili să se pună la adăpost în locuri mai sigure, în aşteptarea vântului puternic şi a ploilor abundente.

"Mulţi oameni rămân acasă pentru că locuinţa lor este din beton", a declarat pentru AFP un oficial din cadrul departamentului pentru managementul dezastrelor din Okinawa.

"Însă, le solicităm oamenilor care locuiesc singuri sau în case de lemn, în zone joase, să ia în considerare să se adăpostească înainte ca taifunul să se agraveze", a adăugat el.

Peste 500 de zboruri către sau dinspre Okinawa au fost anulate marţi, iar serviciile locale de feribot şi autobuz au fost suspendate înainte de sosirea taifunului, a relatat postul de televiziune de stat NHK.

Japan Airlines şi All Nippon Airways (ANA) au anunţat că se aşteaptă ca peste 74.000 de pasageri să fie afectaţi de anularea zborurilor de marţi şi miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.