Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apele Române au amendat cu 40.000 de lei persoana care a poluat râul Argeș

www.romaniatv.net
râu, apă poluată

Administrația Națională Apele Române (ANAR) a anunțat miercuri că persoana care ar fi poluat râul Argeș cu ulei vechi sau produs petrolier a fost amendată cu 40.000 de lei.

Potrivit ANAR, reprezentanții Inspecției Bazinale de la Apele Române Argeș-Vedea au întocmit procesul verbal de constatare prin care au stabilit tipul și încadrarea sancțiunilor contravenționale stabilite în urma încălcării prevederilor legale.

În urma cercetărilor efectuate, a fost identificată o persoană care deversa resturi de ulei vechi sau produs petrolier, în cantitate estimată de 200-300 de litri, într-o vale situată în apropierea râului Argeș, scrie Mediafax.

Echipele ANAR au acționat pentru curățarea malurilor văii poluate și colectarea reziduurilor. În zonă se acționează pentru a fi preîntâmpinată o nouă poluare accidentală.

Polițiștii din Argeș au anunțat miercuri că a fost un întocmit dosar penal.

„În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit faptul că, în dimineata zilei de 31.01.2023, în jurul orei 10:00, un bărbat de 38 de ani din Suseni, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, cu sediul în municipiul Pitești, strada Depozitelor, având ca obiect de activitate servicii de reparații auto, ar fi deversat, în canalul colector al apelor pluviale, cantitatea de aproximativ 300 de litri de deșeuri petroliere. Cu ocazia cercetării la fața locului, au fost ridicate probe de sol, apă și din substanța cu aspect și miros petrolier în vederea efectuării unei expertize pentru a se stabilii dacă poluarea a fost de natură să pună în pericol viața ori sănătatea umană, animală sau vegetală sau dacă apa a devenit dăunătoare sănătății oamenilor, animalelor sau plantelor, conform legislației în vigoare”, transmite IPJ Argeș.

Cercetările continuă.

Polițiștii argeșeni au fost sesizați marți că pe râul Argeș sunt urme de reziduuri petroliere. În zonă se observau dâre de combustibil pe câțiva metri, iar oamenii s-au plâns că miroase puternic a petrol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.