Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apel către populația rusă, transmis de Kremlin: 'Este momentul să ne unim în jurul preşedintelui nostru'

rbth.com
Vladimir Putin

Kremlinul le cere ruşilor, în a noua zi a războiului din Ucraina, "să se unească în jurul" liderului Vladimir Putin, relatează AFP şi Reuters.

"Nu este momentul pentru divizări, este momentul de a ne uni. Să ne unim în jurul preşedintelui nostru", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în cadrul conferinţei de presă zilnice, întrebat despre apelurile unor personalităţi de primă mărime ale culturii ruse care se opun războiului declanşat de Rusia în Ucraina.

„Sunt cei care îl susţin pe preşedinte, susţinându-l sincer. Şi există cei care nu înţeleg ceea ce se petrece", a spus el, apreciind că "trebuie să li se explice lucrurile cu răbdare".

Circulă numeroase petiţii ale cetăţenilor împotriva războiului, între care cele ale unor personalităţi ale culturii, dar şi ale unor profesonişti din domeniul medicinei.

Autorităţile ruse au înăsprit măsurile împotriva protestelor interne faţă de invazia în Ucraina, în special prin închiderea unor media independente, blocări de site-uri internet şi adoptarea în curs a unor amendamente legislative care introduc pedepse cu închisoare pentru persoane considerate vinovate de distribuirea unor "informaţii mincinoase" despre armată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.