Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apelul disperat al primarului Devei către ministrul Energiei: Locuitorii orașului au fost lăsați fără căldură discreționar

Mesagerul Hunedorean
Florin Oancea

Primarul Municipiului Deva, Florin Oancea, trage un semnal de alarmă cu privire la situația critică în care se află capitala Județului Hunedoara. El susține într-o scrisoare-apel către ministrul Energiei, Virgil Popescu, că situația în oraș este una disperată din cauza lipsei căldurii care împiedică desfășurarea normale a procesului de învățământ, a instituțiilor orașului și județului și lipsa confortului termic pentru toți locuitorii orașului. În scrisoare edilul lasă să se înțeleagă că situația a fost creată artificial de interese obscure.

Vezi și: Răzbunarea SISTEMULUI pe Valeriu Gheorghiță. Omul lui Voiculescu a blocat salarizarea personalului din centrele de vaccinare (Surse)

Către

Ministerul Energiei

Domnului Ministru al Energiei, Virgil Popescu

Domnule Ministru,

Doresc să vă aduc la cunoștință situația deosebită cu care peste 22.000 de cetățeni ai Devei se confruntă: lipsa încălzirii și apei calde din apartamentele, creșele, grădinițele, școlile și instituțiile racordate la sistemul centralizat de distribuire a energiei termice.

Energia termică în sistemul centralizat este (era) asigurată de Termocentrala Mintia.

În luna februarie a.c., Termocentrala Mintia a funcționat doar 18 zile din 28 iar din data de 4 martie a.c. până în prezent, Termocentrala Mintia nu mai funcționează, din lipsă de cărbune.

După încetarea grevei minerilor din Valea Jiului și reluarea extracției de huilă, conducerea Complexului Energetic Hunedoara a luat decizia discreționară de a direcționa întreaga cantitate de cărbune extrasă zilnic spre Termocentrala Paroșeni, lăsând, astfel, Termocentrala Mintia fără niciun gram de cărbune și, în consecință, mai mult de o treime dintre locuitorii Devei fără încălzire și apă caldă, în condițiile în care temperaturile au coborât, frecvent, sub 0 grade C.

Creșele, grădinițele și școlile au fost închise (elevii desfășoară cursurile doar online) iar în apartamente este frig.

Menționez că Termocentrala Paroșeni nu produce agent termic secundar, ci doar energie electrică, deci confortul termic al locuitorilor Văii Jiului nu depinde de funcționarea Termocentralei Paroșeni. Pe când căldura devenilor racordați la sistemul centralizat depinde total de funcționarea Termocentralei Mintia.

De aceea vă rog, domnule Ministru, să dispuneți conducerii Complexului Energetic Hunedoara direcționarea întregii cantități de huilă extrasă zilnic din Valea Jiului către Termocentrala Mintia, pentru ca aceasta să își poată relua funcționarea.

Vă rog să ne ajutați să trecem peste această perioadă dificilă în care, pe lângă frigul din apartamente, lipsa apei calde în condiții de pandemie ne-a adus într-o situație inacceptabilă.

Vă mulțumesc pentru înțelegere!

Noi, devenii, așteptăm răspunsul dumneavoastră favorabil.

Cu deosebită stimă,

Nicolae-Florin Oancea

Primarul Municipiului Deva”, se spune în scrisoarea remisă ministrului Virgil Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.