DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

APIA a extras eşantionul de control pentru Campania 2020 care include 56.493 fermieri şi o suprafaţă de 1,57 milioane de hectare

APIA-sigla[1]

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a extras eşantionul de control pentru Campania 2020, aferent schemelor de plată pe suprafaţă, măsurilor de dezvoltare rurală, schemelor de ajutor din sectorul zootehnic şi ecocondiţionalitate din cererea unică de plată, a anunţat luni instituţia.

"Eşantionul de control extras din baza de date APIA conţine un număr total de 56.493 fermieri pentru care se vor verifica respectarea normelor de ecocondiţionalitate, a cerinţelor minime şi specifice aferente schemelor de plată în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic, după cum urmează: pentru controlul pe teren prin metoda clasică - 12.427 fermieri; pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie - 39.988 fermieri; pentru controlul schemelor de ajutor din sectorul zootehnic - 4.078 fermieri.", se menţionează într-un comunicat al APIA remis AGERPRES.

Citește și: E lege! Administrațiile locale pot monta echipamentele de supraveghere video fără costuri suplimentare pentru deținătorii stâlpilor

Totodată, suprafaţa totală controlată este de 1.576.877 hectare (pentru controlul pe teren prin metoda clasică - 994.965 hectare, iar pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie - 581.912 hectare).

APIA precizează că eşantionul de control aferent Campaniei 2020 este mai mic cu un număr de 13.771 de fermieri faţă de Campania 2019.

"În conformitate cu Ordinului nr. 175/23.06.2020, pentru modificarea art.1 lit.c) din Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr.66/2020 privind stabilirea modalităţii de coordonare a implementării schemelor de plăţi directe şi a ajutoarelor naţionale tranzitorii care se aplică în agricultură, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură are obligaţia ca în perioada 1 iulie - 15 octombrie 2020 să efectueze controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată eşantionate în acest scop, iar controlul aferent al unor obligaţii/cerinţe specifice se va efectua, după caz, în iarna sau primăvara anului următor.", se menţionează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.