Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

APIA a făcut plăți de 22 de milioane de euro către fermierii români, într-o singură zi

APIA-sigla[1]

844.000 de fermieri care exploatează 9,7 milioane de hectare au depus cereri pentru plățile în avans ale subvențiilor aferente anului 2019. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat, până în prezent, peste 1,2 miliarde euro plăți în avans și doar astăzi au fost eliberate 22 de milioane de euro către fermieri, a declarat Adrian Pintea, directorul general al APIA, în cadrul emisiunii AgroTalk difuzată de B1 TV.

Au fost autorizate plățile pentru 92% dintre fermierii care au depus cereri pentru obținerea subvențiilor în avans, a mai declarat, la B1 TV, Adrian Pintea.

În anul 2019, fermierii români beneficiază de plăți directe în valoare de peste 1,9 miliarde euro.

Din anul 2016 și până în prezent, APIA a constatat o descreștere a numărului de fermieri și, implicit, o reducere a numărului exploatațiilor, simultan cu creșterea suprafețelor depuse la APIA în vederea obținerii de subvenții. Aceasta este și o consecință a plăților redistributive, adică a creșterii valorii sprijinului financiar în funcție de mărimea suprafețelor. Plățile redistributive au condus la comasarea terenurilor, proces încurajat de politicile agricole în vederea dezvoltării unor exploatații viabile din punct de vedere economic.

Directorul general al APIA a precizat, în cadrul emisiunii citate, că nu proprietarii primesc sprijin financiar, ci persoanele care exploatează, efectiv, terenurile agricole.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.