Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

APIA a virat 103,38 de milioane de lei, ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură

APIA-sigla[1]

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a virat 103,38 milioane de lei către 10.951 de beneficiari, reprezentând plata ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură aferentă cantităţilor de motorină utilizate în primul trimestru al anului, a anunţat marţi ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

"Legat de reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, astăzi, cei de la conducerea APIA mi-au comunicat că au fost viraţi banii către destinatari pentru trimestrul I. O să mă întrebaţi de ce aşa târziu pentru trimestrul I. Este vorba de 103.381.276 lei pentru 10.951 de beneficiari. În prima perioadă a anului am fost nevoiţi să plătim jumătate din trimestrul II anul trecut, trimestrul III şi trimestrul IV, adică 528 milioane de lei am plătit la începutul acestui an şi până acum pentru restanţele de anul trecut", a afirmat a afirmat Adrian Oros, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Sporuri de până la 40%! Cine sunt românii care vor beneficia de ele

Guvernul a decis, în şedinţa din 22 iulie, să suplimenteze cu 101,9 milioane de lei fondurile care vor fi acordate fermierilor în baza unei scheme de ajutor de stat privind reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

În acest fel, fondurile necesare plăţii ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură în perioada 1 ianuarie 2020 - 31 martie 2020 ajung la o valoare de 629,9 milioane de lei.

Pentru perioada 2015-2020, suma acordată în acest sens are o valoare totală de 3,435 miliarde de lei.

Citește și: Un cunoscut epidemiolog ne dă vești excelente: În România, epidemia a intrat în etapa de scădere progresivă

Suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2020 se asigură în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2020 şi se încadrează în valoarea anuală totală a bugetului schemei de ajutor de stat notificată la Comisia Europeană, explică oficialii ministerului.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a susţinut marţi o conferinţă de presă, la sediul ministerului.

Temele au vizat rezultatele parţiale privind campania de recoltat la data de 3 august 2020 şi aprobarea unor noi reglementări fitosanitare pentru produsele vegetale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.