Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

APIA: Marți, în prima zi de plată, 102.077 de fermieri au primit subvenții de 28,6 milioane euro

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pesta porcina

Marți, în prima zi a campaniei de plăți în avans a subvențiilor, în cadrul schemelor de plăţi directe, un număr de 102.077 de fermieri au primit primele tranșe în valoare de peste 28,6 milioane de euro, potrivit Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), scrie Mediafax.

Plăţile se efectuează la cursul de schimb valutar stabilit de către Banca Centrală Europeană şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene: cel din data de 28 septembrie 2018, de 4,6638 lei pentru un euro pentru plăţile finanțate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă); cel din data de 29 decembrie 2017, de 4,6585 lei pentru un euro, pentru plăţile finanțate din FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală).

Prezent la ora 00:01, în noaptea de 15 spre 16 octombrie, la sediul APIA, pentru a da startul campaniei de plăți în avans a subvențiilor, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a precizat că sumele care vor ajunge la fermieri diferă în funcție de specificitatea fiecărei forme de sprijin și pleacă de la minimul de 90 de euro, putând să depășeasă 100 de euro.

„Noi le transmitem fermierilor următorul lucru: acum facem avansul, iar de la 1 decembrie încolo dăm și lichidarea. Ne pregătim ca în acest an să dăm cât mai mult din sumele cuvenite - cât putem, efectiv”, a adăugat Daea.

În prima jumătate de oră de la începerea plăților, s-au efectuat peste 32.000 de ordine de plată, în valoare de 9,2 milioane de euro. În total, în următoarele zile, aproximativ 450.000 de fermieri vor primi subvenții dintre cei 866.000 care au depus cereri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.