Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

APIA: Plăţi de aproape 62 milioane de euro, autorizate la plata finală în Campania 2022

APIA-sigla[1]

Aproape 62 de milioane de euro au fost autorizate la plata finală în cadrul Campaniei 2022, a anunţat, miercuri, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Autorizarea plăţilor finale, aprobată de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), prin APIA, reprezintă diferenţa între cuantumul calculat şi cuantumul acordat în avans pentru anul de cerere 2022, informează Agerpres.

Astfel, până la acest moment s-au autorizat la plată suma totală de 61.988.981 euro, pentru 56.643 de fermieri. Din acest total, 57.267.717 de euro sunt din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), 3.935.996 de euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi 785.268 de euro cofinanţare de la Bugetul Naţional (BN1).

Potrivit sursei citate, plăţile pentru schemele finanţate din FEGA şi FEADR se fac în lei, la cursul de schimb valutar de 4,9490 lei/euro, stabilit de Banca Centrală Europeană (BCE) şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.