Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

APIA: 'Suma autorizată la plată pentru sprijinul cuplat în sectorul zootehnic se ridică la 105,12 milioane de euro'

capre

Suma autorizată la plată pentru sprijinul cuplat în sectorul zootehnic se ridică la 105,12 milioane de euro, cei mai mulţi fiind alocaţi în sectorul ovine/caprine, a anunţat miercuri Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), potrivit Agerpres.

Astfel, suma de 59,32 milioane de euro va merge către ovine/caprine, 39,52 milioane de euro pentru vacile de lapte, 5,42 milioane de euro pentru taurine de carne şi 0,86 milioane de euro pentru sprijinul cuplat acordat bivoliţelor de lapte.

Plăţile se efectuează în lei, la cursul de schimb de 4,8725 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2020 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr.323 din 1 octombrie 2020, precizează APIA.

Ședință crucială la Guvern pe final de an - ce măsuri pregătește Florin Cîțu pentru români

Reprezentanţii instituţiei susţin că APIA a mobilizat toate resursele pentru pregătirea sistemului şi a cadrului instituţional, astfel încât, după aprobarea actului normativ, să poată demara imediat plăţile către fermieri în vederea susţinerii continue a activităţii acestora.

Datele de bilanţ transmise miercuri de către agenţia de plăţi arată că suma totală autorizată la plată în perioada 1 ianuarie - 30 decembrie 2020 se ridică la 3,52 miliarde de euro. Din această sumă, 2,16 miliarde de euro pentru Campania 2020, din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi cofinanţare de la Bugetul Naţional (BN1), 844,20 milioane de euro pentru Campania 2019, din FEGA, FEADR şi cofinanţare de la bugetul naţional (BN şi BN1), iar 515,13 milioane de euro pentru măsurile de piaţă, comerţ exterior, promovarea produselor agricole şi ajutoare de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.