Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aplicația Revolut își întreabă clienții dacă sunt membri ai PSD sau consilieri din Teleorman

www.costin.ro

Aplicația financiară Revolut își întreabă viitorii clienți dacă sunt membri ai PSD sau dacă sunt consilieri în Teleorman. Aceste întrebări sunt afișate în momentul în care cineva încearcă să-și facă cont pe această platformă.

Citește și: Curtea Constituțională, motivare care aruncă în aer alegerile prezidențiale/ DOCUMENT

Revolut a explicat ulterior că aceasta este o măsură cerută de reglementările bancare, prin care compania trebuie să îşi cunoască clienţii şi să identifice afilierea lor politică sau legătura lor cu persoane expuse politic sau persoane implicate în anchete privind spălarea banilor, informează Adevărul.

„Utilizatorii trebuie să îşi dovedească şi să îşi verifice identitatea pentru a putea utiliza un cont Revolut. Această politică este în concordanţă cu o reglementare bancară cunoscută drept «Know Your Customer» (KYC - «cunoaşterea clientelei») şi face parte din procesul prin care o companie verifică identitatea clienţilor săi. Este o simplă măsură anti-corupţie şi anti-fraudă”, au transmis reprezentanţii Revolut, la solicitarea Start-up.ro.

Din explicațiile oficialilor, nu toți clienții vor fi supuși acestui chestionar ci doar cei care au un nickname asemănător cu cei care figurează în baza de date a celor acuzați de spălare de bani.

„Abia după ce au trecut de acest pas, utilizatorii au acces la serviciu. Ca orice instituţie financiară, trebuie să fim mereu atenţi şi să ne cunoaştem utilizatorii pe măsură ce ne dezvoltăm, ceea ce poate presupune noi verificări de tip KYC în etape ulterioare”, au mai transmis reprezentanţii Revolut.
content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.