Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aplicaţia citeste.ro, bibliotecă digitală cu peste 180.000 de utilizatori, lansată în sistem iOS şi android

playtech.ro
carte

Grupul Litera lansează aplicaţia mobilă citeste.ro care facilitează accesul la platforma cu acelaşi nume. Aplicaţia este compatibilă cu sistemele de operare iOS şi android, potrivit news.ro.

Ebookurile şi audiobookurile din biblioteca online citeste.ro acoperă toate domeniile de interes pentru mediul educaţional: lecturi din programa şcolară, beletristică, cărţi ilustrate, literatură clasică şi contemporană, auxiliare si manuale şcolare avizate, albume, atlase, enciclopedii National Geographic, cele mai noi bestselleruri internaţionale, cărţi premiate Nobel, Man Booker, Goncourt, thrillere, cărţi de dezvoltare personală.

Cărtile disponibile în aplicatia şi platforma citeste.ro sunt potrivite atât pentru cititul recreativ cât şi pentru pregătirea şcolară, fiind un instrument util pentru profesorii şi părinţii care doresc să motiveze şi să inspire copiii să citească mai mult sau să se pregătească temeinic pentru examene.
Fiind o aplicaţie dedicată exclusiv mediului şcolar, elevii şi profesorii vor putea accesa nelimitat şi integral citeste.ro în baza unor acorduri de colaborare încheiate între platformă şi instituţiile şcolare.

În faţa provocărilor generate de pandemia globală, Grupul Litera a căutat soluţii inovatoare pentru a asigura accesul la cultură şi lectură pentru elevi, în condiţiile în care librăriile şi bibliotecile au fost închise, iar preţul hârtiei a crescut cu 85%, generând o creştere de aproximativ 10% a preţurilor cărţilor tipărite.

În prezent, 80% din catalogul activ de titluri pentru copii al Editurii Litera este disponibil pentru lectura pe citeste.ro.

"Copiii înţeleg lumea prin continua ei traducere în naraţiune. Generaţiile actuale de părinţi au la dispoziţie multe instrumente de împrietenire cu lectura, de la cărţi ilustrate la audiobookuri, în drumul lor spre cartea scrisă. Noi credem că lectura ne îmbunătăţeşte viaţa, capacitatea de înţelegere, de proiecţie, de exprimare, de adaptabilitate şi este lozul câştigător inclusiv în ceea ce priveşte apetitul copiilor pentru cartea scrisă. Online-ul şi offline-ul sunt complementare. Mediul privat trebuie să se implice mai mult în a menţine cultura accesibilă, deoarece educaţia tinerelor generaţii este o responsabilitate comună”, afirmă Dan Vidraşcu, co-CEO al Grupului Litera.

"Lansarea aplicaţiei citeşte.ro nu este întâmplătoare, ci coincide cu aniversarea a 34 de ani de activitate a Editurii Litera. Acesta este cadoul nostru pentru noile generaţii. Nu ne oprim aici, pregătim un proiect amplu care adresează într-o manieră integrată necesităţile sistemului educaţional românesc şi pe care îl vom lansa anul acesta”, spune Marin Vidraşcu, Co-CEO al Grupului Litera.

Tinerii petrec 9 ore zilnic în faţa ecranului

Conform statisticilor publicate în 2023, la nivel global oamenii petrec în medie 6 ore şi 58 de minute în faţa ecranului, iar generaţiile tinere ajung chiar la 9 ore pe zi. Această tendinţă ascendentă de petrecere a timpului în mediul digital se observă de la un an la altul, cu o creştere medie anuală de 50 de minute, începând din 2013 şi până în prezent.

Elevii petrec în medie 35 de minute citind online

Într-un interval relativ scurt, citeste.ro a devenit cea mai extinsă bibliotecă digitală din România, cu peste 180.000 de utilizatori, în principal elevi şi profesori, înscrişi de la momentul lansării.

Timpul mediu zilnic petrecut de utilizatori pe citeste.ro este de 35 de minute. Grupul Litera îşi propune să crească acest interval de timp prin intermediul diversităţii si funcţionalităţii materialelor disponibile pe platformă.

Celor mai accesate ebookuri şi audiobookuri

Cele mai citite ebookuri sunt "Micii eroi. Galileo" de Javier Alonso López şi Wuji House; "Fram, Ursul Polar" de Cezar Petrescu; "Mara" de Ioan Slavici; "O călătorie spre centrul pământului" de Jules Verne, iar cele mai ascultate audiobookuri fiind "Cei trei muşchetari" de Alexandre Dumas; "Basme" de Mihai Eminescu; "Micul prinţ" de Antoine de Saint-Exupéry; "Istoria lumii pentru copii. Cucerirea spatiului", narată de Rodica Culcer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.