Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aplicaţia mobilă de educaţie parentală pentru îngrijirea copiilor Bebbo, lansată în limba română/ Aceasta oferă sfaturi sigure şi utile privind sănătatea şi bun

stiripesurse.ro
aplicatie apple

Senatul României şi Reprezentanţa UNICEF în România, împreună cu Centrul Step by Step, au lansat, joi, aplicaţia mobilă de educaţie parentală Bebbo în limba română, concepută pentru a sprijini părinţii şi alte persoane care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copiilor cu vârste până la 6 ani, potrivit news.ro

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Senat, Bebbo a fost dezvoltată la nivel regional de către UNICEF cu sprijinul Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare şi al Uniunii Europene şi este disponibilă în alte 14 ţări din Europa şi Asia Centrală.

”Aplicaţia pe care am lansat-o astăzi (joi - n.r.) în limba română este un instrument uşor de folosit, accesibil şi adaptat timpului în care trăim. Am instalat-o şi o folosesc zilnic de câteva săptămâni, timp în care am descoperit o mulţime de lucruri utile şi valoroase. Este un instrument de un real ajutor părinţilor în primii ani de dezvoltare a copiilor, un adevărat specialist online pe care te poţi baza, şi un instrument care te ajută să monitorizezi creşterea copiilor, controalele medicale sau vaccinările. Senatul României sprijină această iniţiativă şi continuă să lucreze cu partenerii săi pentru toţi copiii din România”, a afirmat Alina Gorghiu, preşedintele interimar al Senatului.

Aplicaţia Bebbo este gratuită şi oferă părinţilor sfaturi de specialitate legate de aspecte privind sănătatea şi dezvoltarea copilului, de la nutriţie şi alăptare la învăţarea timpurie şi valoarea jocului, parentingul receptiv, protecţie şi siguranţă. Bebbo include, de asemenea, îndrumări specifice pentru părinţi şi îngrijitori cu privire la modul în care să se îngrijească de propria sănătate.

Bebbo poate fi descărcată gratuit prin Google Play sau App Store. Până în prezent, la nivel regional, aplicaţia este folosită de peste 100.000 de utilizatori.

”România se confruntă cu o scădere a natalităţii fără precedent şi de aceea am demarat un proiect amplu de sprijinire a cuplurilor infertile. Însă, natalitatea trebuie să crească sănătos, iar părinţii au nevoie de sprijin şi după ce vine un copil pe lume. Pregătim un important pachet legislativ pentru susţinerea familiilor. Pentru un părinte la început de drum orice sprijin este important. Am avizat deja introducerea meseriei de specialist în lucru cu părinţii, iar de luna aceasta se va regăsi în Clasificarea ocupaţiilor din România. Un instrument digital gratuit precum Bebbo, realizat de specialiştii UNICEF, este util atât pentru părinţi, cât şi pentru cei care lucrează cu cei mici. Susţin orice instrument sau iniţiativă care vine în sprijinul părinţilor, dar şi a profesioniştilor din sistemul de protecţie a copilului”, a declarat Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Bebbo include, de asemenea, funcţii care le permit adulţilor să urmărească principalele etape de dezvoltare şi să înregistreze creşterea, vaccinările şi controalele medicale. Conţinutul – articole, clipuri video, idei de jocuri şi activităţi, reţete şi multe altele – a fost dezvoltat şi validat la nivel internaţional de UNICEF, fiind tradus şi adaptat în România de experţii Centrului Step by Step.

”Bebbo este un ajutor important pentru părinţii români de a le oferi copiilor o îngrijire mai bună, mai informată, pentru ca aceştia să se dezvolte armonios în primii ani de viaţă. Mereu la îndemână, Bebbo are un conţinut de calitate şi extrem de divers. Primii ani de viaţă ai copiilor sunt esenţiali pentru dezvoltarea viitorilor adulţi, iar UNICEF îşi reafirmă angajamentul de a lucra, împreună cu partenerii, pentru ca toţi copiii din România să se poată bucura de o educaţie timpurie de calitate, susţinându-i pe părinţi şi pe cei care lucrează cu copii în importanta lor misiune”, a declarat Anna Riatti, reprezentanta UNICEF în România.

”Salut această iniţiativă şi mă bucură să văd că există astfel de proiecte care încurajează şi sprijină părinţii şi oferă informaţii utile. Sper ca tot mai multe organizaţii şi instituţii să dezvolte instrumente digitale educaţionale utile şi accesibile tuturor, aşa cum este cazul aplicaţiei lansate astăzi”, a declarat Silvia Dinică, preşedinte al Comisiei pentru ştiinţă, inovare şi tehnologie şi membru al grupului de prietenie Copii - Senatori.

Potrivit lui Florian Lixandru, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, aplicaţia Bebbo funcţionează ”ca un mic specialist de buzunar care este oricând la îndemâna părinţilor”.

”M-am bucurat să regăsesc conţinut personalizat în funcţie de vârsta şi nevoile de dezvoltare ale copilului, jocuri care sprijină dezvoltarea socio-emoţională şi cognitivă a copilului şi ajută la formarea abilităţilor lingvistice, a abilităţilor de comunicare şi a abilităţilor motorii. Toate aceste activităţi vor pregăti copilul pentru creşă şi grădiniţă şi vor complementa activităţile de acolo”, a afirmat Florian Lixandru.

La rândul său, Carmen Lică, directoarea executivă a Centrului Step by Step, a declarat că ”efortul investit de experţii Centrului Step by Step în traducerea aplicaţiei şi adaptarea conţinuturilor la realitatea locală face parte din misiunea asociaţiei de a dezvolta servicii pentru copilăria timpurie. Diversitatea conţinuturilor ajută la crearea a numeroase contexte de învăţare şi îi sprijină pe părinţi şi pe profesionişti inclusiv cu recomandări de activităţi pentru cei mici. Într-o epocă a tehnologiei, această aplicaţie este partenerul ideal pentru cei care caută informaţii în mediul digital şi vor să aibă certitudinea că informaţia pe care o primesc este verificată şi, în cazul Bebbo, validată de medici, psihologi şi educatori”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.