Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aplicația Telegram, blocată în Irak - Cum a ajuns să fie acuzată că pune în pericol securitatea națională

reuters
Telegram

Telegram este utilizat pe scară largă în Irak pentru mesagerie și ca sursă de știri. Unele canale conțin cantități mari de date personale, inclusiv numele, adresele și legăturile de familie ale irakienilor.

Ministerul irakian al telecomunicațiilor a declarat că a blocat aplicația de mesagerie Telegram din motive de securitate națională și pentru a păstra integritatea datelor personale ale utilizatorilor, despre care a spus că aplicația a fost manipulată în mod necorespunzător, notează The Jerusalem Post.

Aplicația este utilizată pe scară largă în Irak pentru mesagerie, dar și ca sursă de știri și pentru partajarea de conținut.

Unele canale conțin cantități mari de date personale, inclusiv numele, adresele și legăturile de familie ale irakienilor.

De ce a interzis Irakul Telegram?

Ministerul a precizat într-o declarație că a cerut aplicației să închidă "platformele care scurg datele instituțiilor oficiale ale statului și datele personale ale cetățenilor... dar compania nu a răspuns și nu a interacționat cu niciuna dintre aceste solicitări".

"Ministerul Comunicațiilor își afirmă respectul pentru drepturile cetățenilor la libertatea de exprimare și comunicare, fără a aduce atingere securității statului și a instituțiilor sale", se arată în declarație.

Telegram nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii transmisă prin e-mail.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.