Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aplicaţiile de dating: patru din zece utilizatori se tem să le folosească (STUDIU)

wsj.com
tinder

Patru din zece utilizatori de Internet (38%) susţin că se tem să folosească aplicaţiile de întâlniri, iar puţin peste o treime (34%) spun că, în general, nu au încredere în oamenii pe care i-ar putea întâlni prin aceste programe, relevă datele unui studiu comandat de Kaspersky, arată Agerpres.

Persoanele care evită să apeleze la aplicaţiile de dating spun că pot fi păcăliţi de atacatori. În acelaşi timp, doar 15% dintre respondenţi au fost vizaţi de infractori cibernetici, iar 31% dintre cei care au contactat atacatorii au reuşit să evite un atac.

Conform cercetării, dintre toate tipurile diferite de probleme legate de aplicaţiile de întâlniri, utilizatorii s-au confruntat cel mai adesea cu scheme de fraudă de tip catfishing (51%), linkuri ce ascundeau fişiere rău intenţionate (21%) sau au constatat că identitatea lor a fost furată (17%).

Totodată, dintre cei care au reuşit să evite un atac, jumătate au remarcat că atacatorul avea un profil suspect care părea fals, în timp ce unii au fost extrem de atenţi şi nu au trimis niciodată bani aplicaţiilor de dating (49%).

De asemenea, alţii au acordat atenţie mesajelor suspecte (47%), iar aproape o cincime (21%) au devenit suspicioşi atunci când atacatorul a refuzat un apel video.

"Întâlnirile online pot fi percepute ca o aventură riscantă, deoarece la început protagoniştii nu ştiu nimic unul despre celălalt. Fiţi atenţi la unele semnale care vă pot ajuta să rămâneţi în alertă şi să acordaţi mai multă atenţie la comportamentul partenerului digital. Dacă solicită bani sau detalii personale încă din prima sau a doua zi de întâlniri online este mai bine să vă gândiţi dacă este în regulă să continuaţi să comunicaţi. În plus, măsurile de securitate pot fi o modalitate utilă de a vă menţine experienţa dating-ului online sigură şi plăcută", afirmă David Jacoby, cercetător în securitate la Kaspersky.

O altă problemă serioasă detectată de utilizatori se referă la lipsa confidenţialităţii pentru aplicaţiile de întâlnire. În acest context, 26% dintre respondenţi s-au declarat îngrijoraţi că datele lor personale vor fi răspândite online. Mai mult, 19% dintre utilizatori au şters serviciile de dating, deoarece doreau ca informaţiile personale să aibă un nivel mai ridicat de siguranţă.

În iunie 2021, Kaspersky a delegat compania Sapio să efectueze un sondaj online cu peste 18.000 de respondenţi pentru a explora rolul aplicaţiilor de dating şi starea actuală a tehnologiei şi a relaţiilor.

Eşantionul a inclus 2.000 de respondenţi din Marea Britanie, câte o mie de persoane din SUA, Franţa, Germania, Spania, Italia şi Olanda, respectiv câte 500 din Elveţia, Austria, Republica Cehă, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Africa de Sud, Turcia, Egipt, China, Japonia, India, Australia, Indonezia, Brazilia, Columbia, Chile, Peru, Argentina, Mexic şi Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.