Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apple e INVESTIGATĂ în Rusia: Acuzații de concurență neloială, din partea unei firme specializată în securitate informatică

Agerpres
Apple

Compania Apple este sub investigație în Rusia după ce a fost acuzată de concurență neoială printr-o plângere formulată de compania Kaspersky Lab, specializată în securitate informatică, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Ciudățenia din cazul de la Caracal. Ce a tranșat Gheorghe Dincă în ziua în care Alexandra a sunat la 112

Organismul anti-monopol din Rusia, FAS, a declarat joi că firma Apple este investigată existând suspiciuni că abuzează de poziția domininantă pe care a obținut-o pe piață.

Investigația a pornit după ce aplicația celor de la Kaspersky Lab, Safe Kids a fost refuzată de cei de la Apple, aceștia preferând să își lanseze o nouă versiune a propriei aplicații de control parental, Screen Time, cu funcții similare celei de la Kaspersky.

Citește și: Avertisment de ultimă oră al lui Alexandru Cumpănașu: ‘N-o să permitem asta!’

La rândul lor, cei de la Apple au invocat pentru Reuters o declarație din luna aprilie prin care arătau că au înlăturat din magazinul virtual câteva aplicații de control parental care ”puneau în pericol intimitatea și securitatea informatică a utilizatorilor”.

Compania susține că era vorba despre tehnologie “extrem de invazivă” numită Mobile Device Management (MDM) și că folosirea într-o aplicație destinată consumatorilor ar fi încălcat regulile platformei App Store.

Citește și: Oreste îl desființează pe Dan Barna: Vă arată ca purtând treningul lui Codrin Ștefănescu și pantofii de lac alb ai lui Șerban Nicolae

Cei de la Kaspersky au răspuns că prevederile Apple pentru App Store permiteau o folosire limitată a MDM, dar nu au putut să afle cum pot obține permisiunea celor de la Apple pentru acest mod de utilizare a tehnologiei. Astfel că regula nu se aplică decât concurenței Apple.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.