Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apple escaladează o dispută cu Epic Games, blocând aplicaţia pentru jocul Fortnite în Europa

Epic Games
Fortnite

Apple a escaladat miercuri o dispută cu Epic Games, blocând aplicaţia pentru jocul Fortnite în Europa pe iPhone-uri şi iPad-uri, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Cele două companii se află într-o luptă juridică din 2020, când firma de jocuri video a susţinut că practica Apple de a percepe comisioane de până la 30% pentru plăţile în aplicaţie pe iPhone şi alte dispozitive a încălcat regulile antitrust din SUA.

Pentru a distribui software pe iPhone-urile Apple, dezvoltatorii trebuie să creeze un cont la Apple şi să accepte termenii acestuia.

Apple a desfiinţat unele dintre conturile de dezvoltator ale Epic în 2020, când Epic a creat o actualizare a aplicaţiei Fortnite care a încălcat regulile Apple de plată în aplicaţie.

Dar Epic şi-a asigurat recent un cont de dezvoltator în Suedia, deoarece Apple se pregăteşte să-şi schimbe multe dintre regulile sale pentru a se conforma Legii serviciilor digitale (Digital Markets Act) din Uniunea Europeană, care cere ca Apple să permită terţilor să-şi găzduiască propriile magazine de aplicaţii pe dispozitivele sale pentru prima dată.

Epic Games a declarat că intenţionează să folosească contul de dezvoltator din Suedia pentru a-şi aduce piaţa online, Epic Games Store, şi jocul Fortnite pe dispozitivele iOS din Europa.

Dezvoltatorul jocului a spus că Apple a închis acel cont. Epic a susţinut că, prin închiderea contului, Apple a eliminat unul dintre cei mai mari potenţiali concurenţi din Apple App Store.

~Aceasta este o încălcare gravă a DMA (Digital Markets Act) şi arată că Apple nu are intenţia de a permite concurenţa adevărată pe dispozitivele iOS”, a spus Epic Games.

Comisia Europeană, organul executiv al UE, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Într-un comunicat, Apple a declarat că consideră că hotărârile judecătoreşti au confirmat că are ~singurul drept” să închidă orice cont de dezvoltator al Epic Games, după ce Epic Games şi-a încălcat obligaţiile contractuale în temeiul acordurilor de dezvoltare ale Apple, care trebuie să fie semnate pentru a crea un cont de dezvoltator.

În lumina comportamentului trecut şi în curs de desfăşurare al Epic, Apple a ales să îşi exercite acest drept” de a închide contul Epic Games, a spus Apple.

Apple a propus în ianuarie anumite modificări înainte de termenul limită de 7 martie pentru a respecta anumite condiţii ale DMA, o legislaţie menită să faciliteze transferarea utilizatorilor europeni între serviciile concurente.

Compania a spus că va permite magazine de aplicaţii alternative pe iPhone şi renunţarea la utilizarea sistemului de plăţi în aplicaţie, dar a stabilit ~o taxă de tehnologie de bază”, de 50 de euro cenţi pe cont de utilizator pe an, pentru dezvoltatorii care se înscriu pentru noul sistem.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.