Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apple lansează o aplicație cu știri pe bază de abonament

Agerpres
Apple

Apple ar urma să lanseze o aplicaţie care să ofere acces utilizatorilor la conţinut de calitate pe bază de abonament. Iniţiativa face parte dintr-un plan mai larg al producătorului de iPhone-uri de a genera mai multe venituri prin conţinut online şi servicii.

Luna trecută, Apple a cumpărat Texture, o companie care oferea peste 200 de reviste în format digital, în schimbul unui abonament în valoare de 9,99 de dolari pe lună.

Conform Bloomberg, tehnologia Texture va fi integrată în propriul serviciu, Apple News. Acesta urmează să fie relansat în următorul an, iar veniturile din abonamente să fie împărţite între Apple şi publicaţii.

Noul Apple News ar urma să funcţioneze pe baza unui model precum cel folosit de aplicaţiile de streaming video şi muzicale. Utilizatorii ar urma să plătească un abonament lunar pentru acces nelimitat la conţinutul publicaţiilor.

Deocamdată nu se cunoaşte cum anume vor fi împărţite veniturile între Apple şi publicaţiile înscrise în cadrul noului serviciu. În prezent, Apple foloseşte acelaşi model în cadrul magazinului său de aplicaţii, unde opreşte 30% din preţul unui aplicaţii obişnuite şi 15% din preţul unui abonament lunar.

Apple nu este la prima tentativă de creare a unui serviciu de ştiri pe bază de abonament. Compania americană a renunţat la aplicaţia Newsstand, care oferea reviste individuale contracost, în favoarea Apple News.

De asemenea, Apple a colaborat cu News Corp., împreună cu care a creat publicaţia de ştiri The Daily pentru iPad. După doi ani, cei de la News Corp. au renunţat din cauza audienţei reduse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.