Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apple nu are intenţia de a-şi crea propria criptomonedă

Agerpres
Apple

Directorul general de la Apple, Tim Cook, a declarat pentru cotidianul francez "Les Echos" că lansarea de criptomonede nu este pe agenda companiei.

În plus, într-o aluzie clară la planurile Facebook, Tim Cook a subliniat că firmele private nu ar trebui să îşi lanseze propriile lor monede digitale.

"Cred că moneda trebuie să rămână în mâinile statelor. Nu sunt confortabil cu ideea că un grup privat îşi poate crea o monedă concurentă. O întreprindere privată nu trebuie să încerce să câştige putere prin acest mijloc. Moneda, ca şi apărare, trebuie să rămână în mâinile statelor, este în centrul misiunii lor. Ne alegem reprezentanţi care să îşi asigure responsabilitatea guvernării. Companiile nu sunt alese, nu au ce căuta pe acest teren" a spus Tim Cook.

În luna iunie a acestui an, Facebook a anunţat că intenţionează să introducă o nouă criptomonedă, denumită Libra, în cadrul strategiei sale de a se extinde pe segmentul plăţilor digitale. Facebook susţine că Libra va fi susţinută de active reale, cum sunt depozitele bancare şi obligaţiunile guvernamentale, în ideea de a fi mai stabilă decât alte criptomonede precum bitcoin.

Anunţul celor de la Facebook a fost întâmpinat cu scepticism de autorităţile de reglementare şi politicieni, Franţa şi Germania avertizând că intenţionează să blocheze Libra în Europa. În plus, au apărut speculaţii că şi alte companii de top ar putea demara proiecte similare.

Până în prezent, marile bănci centrale s-au abţinut să reglementeze monedele digitale, deoarece au eşuat anul trecut să ajungă la un acord cu privire la modul în care ar trebui făcut acest lucru şi după ce au concluzionat că acestea sunt prea mici pentru a pune în pericol sistemul financiar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.