Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 1.800 de călăuze au fost arestate în Germania de la începutul anului

germania frontiera

Circa 1.785 de presupuse călăuze pentru imigranţi au fost arestate în Germania între ianuarie şi iulie, a anunţat poliţia germană, în condiţiile în care această ţară se confruntă cu un aflux fără precedent de imigranţi, informează AFP. 

Doar în luna august, numărul de arestări ar urma să se situeze 'între 300 şi 400', a precizat, pentru AFP, poliţia federală germană, confirmând informaţii ale cotidianului Bild. 

În opt luni de zile, numărul de călăuze arestate ar urma, de asemenea, să atingă totalul înregistrat în anul 2014, când 2.149 de persoane au fost reţinute, potrivit aceleiaşi surse. 

Majoritatea suspecţilor provin din Ungaria (227 persoane reţinute), din România (147 de persoane), din Serbia (110), din Siria (108) şi din Bulgaria (101), precizează poliţia germană. 

Prima economie a zonei euro, Germania a devenit prima destinaţie din Europa pentru imigranţi şi se aşteaptă să primească 800.000 de cereri de azil în acest an, de patru ori mai multe decât în 2014. 

Europa a promis că va lupta fără cruţare împotriva reţelelor de călăuze care îi aduc pe refugiaţi şi imigranţi pe continent. 

Alături de Franţa şi Marea Britanie, care au semnat recent un acord în acest sens, Elveţia, Germania şi Italia vor lansa la rândul lor, în septembrie, o unitate de intervenţie comună pentru detectarea şi destructurarea acestor reţele. 

Recent, 71 de trupuri neînsufleţite ale unor imigranţi, printre care patru copii, au fost descoperite într-un camion pe o autostradă. Cinci presupuse călăuze - patru bulgari şi un afgan - au fost arestate la sfârşitul ultimei săptămâni în Ungaria, în cadrul acestei anchete.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.