Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 10.000 de poliţişti şi peste 3.000 de jandarmi vor asigura ordinea publică de Bobotează

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Inquam jandarmi mascați

Aproape 10.000 de poliţişti şi peste 3.000 de jandarmi vor asigura vineri, 6 ianuarie, măsurile de ordine publică cu prilejul Sărbătorii de Bobotează, dar şi a Crăciunului ortodocşilor pe rit vechi. Potrivit IGPR, din totalul poliţiştilor angrenaţi în misiuni în această perioadă, 7.423 sunt de la ordine publică, 1.497 de la poliţia rutieră, 372 de investigaţii criminale, restul fiind de la alte structuri.

Poliţiştii vor asigura ordinea şi liniştea publică, pentru prevenirea, descurajarea şi combaterea faptelor antisociale. De asemenea, măsurile dispuse în această perioadă au în vedere şi fluidizarea traficului rutier în zona lăcaşurilor de cult. În judeţele de tranzit dinspre frontierele cu Republica Moldova şi Bulgaria, poliţiştii vor intensifica activităţile pentru fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor rutiere, pentru ca cetăţenii din cele două ţări care petrec Crăciunul ortodox pe rit vechi la noi în ţară să se bucure în siguranţă de această sărbătoare.

În această perioadă, sunt preconizate a se desfăşura manifestări religioase şi cultural-artistice de amploare pe raza a 31 de judeţe şi a municipiului Bucureşti, la care vor participa aproape 100.000 de persoane. De asemenea, cu prilejul celor 392 de manifestări publice ce vor avea loc la nivel naţional, pentru Sărbătorirea Botezului Domnului (Boboteaza), Jandarmeria Română va asigura, cu un efectiv de peste 3.000 de jandarmi, măsurile de ordine şi siguranţă publică. Pentru prevenirea aglomerărilor de persoane şi a formării de busculade, în zonele de distribuire a apei sfinţite, forţele de ordine vor dispune măsuri suplimentare prin crearea de culoare special amenajate şi delimitate pentru accesul mai facil al participanţilor.

Aceste măsuri speciale au fost luate în contextul în care anul acesta se estimează participarea a peste 300 de mii de oameni, conform Agerpres. În Bucureşti, aproximativ 300 de jandarmi vor asigura măsuri specifice în zona Catedralei Patriarhale de pe Dealul Mitropoliei, precum şi la alte lăcaşe de cult din Capitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.