Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 100 de milioane de lei, finanțare pentru platforma de identificare digitală

digitalencryption

Contractul de finanțare pentru proiectul Platformă Software Centralizată pentru Identificare Digitală – „PSCID” are o valoare de aproape 100 de milioane de lei, mare parte din fonduri structurale nerambursabile, acesta urmând să fie semnat, marți, de Executiv, anunță MEDIAFAX.

Proiectul are ca scop realizare unei platforme care să asigure accesul pentru serviciile electronice de eGuvernare.

Citește și: De ce grăbește PSD moțiunea (surse) .

„Scopul acestui proiect constă în realizarea platformei destinate identității electronice, care să asigure poarta de acces pentru serviciile electronice de eGuvernare. Astfel, se vor asigura instrumente și modalități mai puternice și sigure de autentificare electronică pentru accesarea și utilizarea serviciilor electronice publice și de gestionare unitară și centralizată a identităților electronice ale cetățenilor, credențialelor acestora și provizionarea identităților în sistemele țintă care oferă servicii electronice”, anunță Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Proiectul Platformă Software Centralizată pentru Identificare Digitală – „PSCID” este finanțat din Programul Operațional Competitivitate 2014–2020, Axa Prioritară 2 „Tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă”.

Valoarea totală a proiectului este de 99.939.410,00 lei, din care 97.940.721,76 lei sunt fonduri structurale nerambursabile și 1.998.688,24 lei cofinanțare, beneficiarul fiind Autoritatea pentru Digitalizarea României.

CITEȘTE ȘI: 25% dintre microbii din casă se găsesc în baie. Trucuri pentru o curățenie care te ferește de boli

„Unul dintre pilonii strategici ai activității Autorității pentru Digitalizarea României este Identitatea electronică care, ulterior semnării contractului de finanțare, va fi transpusă din concept în realitate. Implementarea acestui proiect reprezintă un moment de referință pentru procesul de transformare digitală a României și, mai ales, pentru îmbunătățirea interacțiunii dintre instituțiile publice și cetățean”, mai transmite Autoritatea pentru Digitalizarea României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.