Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 14% dintre rezidenţii statului New York ar prezenta anticorpi pentru noul coronavirus, sugerează un studiu preliminar

www.realitatea.net
test imunoglobulină

Un studiu preliminar realizat pe rezidenţi ai statului New York a ajuns la concluzia că aproape 14% dintre cei testaţi prezintă anticorpi pentru noul coronavirus, ceea ce sugerează că aproximativ 2,7 milioane de locuitori din acest stat american ar fi fost deja infectaţi, a declarat joi guvernatorul Andrew Cuomo, potrivit Reuters.

Atrăgând totodată atenţia asupra dimensiunilor reduse ale eşantionului, de 3.000 de persoane, şi a altor limitări ale studiului, Andrew Cuomo a spus că rata de mortalitate implicită, de 0,5% în rândul celor infectaţi, este mai scăzută decât temerile unora dintre experţi, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Cei mai mari miliardari din lume au avut de câștigat de pe urma pandemiei de coronavirus: cât le-a crescut averea

"Dacă rata infectării este de 13,9%, atunci se schimbă ipoteza asupra valorii ratei de mortalitate în cazul infectării", a precizat guvernatorul american în cadrul conferinţei sale de presă zilnice.

Rata de mortalitate implicită de 0,5% a fost calculată împărţind bilanţul oficial al deceselor la nivelul statului până în prezent, circa 15.500, la numărul estimat al persoanelor infectate - 14% dintre cei 19 milioane de rezidenţi ai statului New York, respectiv 2,7 milioane de persoane.

Potrivit bilanţului oficial comunicat joi, în New York au fost confirmate 263.460 de cazuri, înregistrându-se 15.740 de decese, adică echivalentul a aproape 6% dintre cei testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Citește și: Președintele Academiei Române prezintă cifrele ASCUNSE de Guvern: 'Bătrânii nu au nevoie de milă și de pomană. Nu-i umiliți'

Printre alte neajunsuri ale studiului, Andrew Cuomo a spus că bilanţul oficial al deceselor este cu siguranţă subestimat, întrucât îi include doar pe cei care au decedat în spitale şi aziluri pentru vârstnici, nu şi pe cei care au decedat la domiciliu şi fără să primească diagnosticul de COVID-19, afecţiunea respiratorie provocată de acest virus.

Din grupul ţintă al studiului au făcut parte persoane care au ieşit la cumpărături, dar care nu mergeau la serviciu, ceea ce înseamnă că aceştia nu erau probabil angajaţi din prima linie precum lucrători la supermarket sau şoferi de autobuz. Probabilitatea participanţilor la studiu de a prezenta anticorpi a fost mai mare în comparaţie cu cei izolaţi la domiciliu, a spus Andrew Cuomo.

Luând în considerare şi aceşti factori, guvernatorul newyorkez a spus că datele preliminare ale studiului i-au fost utile pentru a înţelege mai bine mecanismul virusului şi vor fi argumentul plasat la baza planurilor sale de a renunţa la restricţii, cu posibilitatea ca măsurile de distanţare socială să fie relaxate mai curând în regiunile care sunt mai puţin infectate.

Citește și: Medicul Vasile Astărăstoae denunţă o mare EROARE în gestionarea pandemiei: 'S-a renunțat la o metodă științifică de fundamentare a planului de combatere'

Rata de infectare sugerată de studiul din New York a fost mai mare decât cea de 4,1% calculată în urma unui studiu similar, dar de dimensiuni mai mici, la care au luat parte rezidenţi din regiunea Los Angeles şi care a fost dat publicităţii la începutul acestei săptămâni.

Acel studiu, condus de cercetători de la Universitatea din California de Sud, a fost realizat pe 863 de persoane şi a sugerat de asemenea o rată a mortalităţii mai scăzută decât ceea ce se credea anterior, dar şi că virusul ar putea fi transmis în mai mare măsură de pacienţii asimptomatici.

Potrivit lui Stephen Hawes, directorul catedrei de epidemiologie din cadrul Universităţii Washington, cel mai probabil, studiul newyorkez a supraestimat oarecum rata infectărilor ţintind persoane care circulă în societate.

Citește și: Femeia care i-a luat locul lui Streinu-Cercel, despre ridicarea restricțiilor: 'Cred că aceasta va fi printre ultimele măsuri la care se va renunța'

Deşi a avertizat că studiul nu a fost încă supus unei evaluări ştiinţifice, iar testele pentru depistarea anticorpilor pot fi inconsecvente, acelaşi profesor a precizat că cercetarea reprezintă un pas înainte pentru completarea ''golurilor uriaşe'' care încă îi induc în eroare pe experţi în încercarea lor de a înţelege mai bine mecanismul de transmitere a bolii.

Rămâne valabilă încă întrebarea dacă un rezultat pozitiv la testul pentru depistarea anticorpilor înseamnă că o persoană a dobândit imunitate, a precizat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.