Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 157 de milioane de euro sunt aprobaţi pentru sprijinul cuplat în sectorul zootehnic pentru 2021

Agerpres
APIA

Suma totală autorizată la plată pentru sprijinul cuplat în sectorul zootehnic (SCZ) se ridică la 156,9 milioane de euro, conform prevederilor Hotărârii de Guvern nr.1247/2021 pentru aprobarea plafoanelor alocate schemelor de sprijin cuplat în sectorul zootehnic şi pentru stabilirea cuantumului acestora pentru anul de cerere 2021, se menţionează într-un comunicat remis luni de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), potrivit Agerpres.

Din această sumă, 80,8 milioane de euro reprezintă sprijin cuplat în sectorul zootehnic - vaci de lapte, iar 59,8 milioane de euro sunt alocaţi pentru ovine.

Sprijinul cuplat în sectorul zootehnic pentru taurine de carne este în valoare de 10,5 milioane de euro, iar 4,5 milioane de euro reprezintă sprijinul cuplat în sectorul zootehnic pentru caprine.

Citește și: CJUE arată cum poate deveni dreptul UE SUPERIOR dreptului intern național...

Pentru bivoliţe de lapte la această dată sunt alocaţi 1,4 milioane de euro, iar sprijinul cuplat în sectorul zootehnic pentru viermi de mătase este în valoare de 26.654 euro.

Plăţile pentru sprijinul cuplat în sectorul zootehnic se efectuează în lei, la un curs de schimb de 4,9475 pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2021 şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria C/398/7/01.10.2021, se precizează în comunicatul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.