Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 1.800 de misiuni îndeplinite de jandarmi în primul trimestru al anului, inclusiv la cetăţile dacice

jandarmi parada nesincronizati cluj
Astfel, peste 1.000 de jandarmi au fost angrenaţi în 800 de misiuni pe linia asigurării ordinii şi siguranţei publice sau în colaborare cu alte instituţii ale statului, alte 984 de misiuni fiind desfăşurate de jandarmii montani.

"De asemenea, chiar dacă s-a încheiat sezonul de iarnă, suntem prezenţi în continuare în zonele montane, acolo unde în primele luni ale acestui an jandarmii montani au participat la 984 de misiuni de menţinere a unui climat propice de ordine şi siguranţă publică pe traseele montane", se menţionează într-un comunicat al IJJ Hunedoara, remis AGERPRES.

Totodată, din luna martie, odată cu inaugurarea a trei noi posturi montane este acordată o atenţie sporită protecţiei cetăţilor dacice Luncani-Piatra Roşie, Costeşti-Blidaru şi Băniţa, monumente UNESCO.

În prezent, jandarmii montani asigură măsurile de protecţie pentru toate cele cinci cetăţi dacice din Munţii Orăştiei, monumente UNESCO aflate acum în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara.

Prima cetate administrată de CJ Hunedoara este Sarmizegetusa Regia, unde, din anul 2013 au fost instituite mai multe măsuri de protejare şi punere în valoare turistică a monumentului UNESCO.

Cetăţile dacice Costeşti - Cetăţuie, Costeşti - Blidaru, Luncani - Piatra Roşie şi Băniţa au fost preluate în administrare de CJ Hunedoara în anul 2020, iar în februarie 2021 aceste monumente au înscrise în domeniul public al judeţului Hunedoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.