Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 1.900 de persoane din Sudan au fost evacuate de către Londra, conform unor declarații oficiale

sudan

Londra a afirmat sâmbătă că a evacuat aproape 1.900 de persoane din Sudan de marţi, profitând de armistiţiul fragil dintr-o ţară devastată de un război care intră în a treia săptămână, scrie AFP, citat de Agerpres.

Aproximativ 2.000 de supuşi britanici din Sudan s-au înscris pe o listă a Ministerului de Externe şi toţi cei care puteau beneficia de evacuare au avut termen până sâmbătă dimineaţă pentru a ajunge la o bază aeriană pentru a se îmbarca în ultimele zboruri.

În total, 1.888 de persoane au fost evacuate din Sudan la bordul a 21 de avioane ale Royal Air Force (RAF) de la baza aeriană Wadi Saeedna, la nord de Khartoum, a făcut cunoscut ministerul.

Iniţial, operaţiunea a fost rezervată deţinătorilor unui paşaport britanic şi rudelor acestora cu permis de şedere britanic

Dar, după un protest în Marea Britanie, aproximativ 20 de medici sudanezi lucrând pentru serviciul britanic de sănătate publică (NHS) au putut beneficia de aceasta.

Sudanul este cufundat în haos de pe 15 aprilie, ca urmare a luptelor dintre forţele conduse de generalul Abdel Fattah al-Burhan, liderul de facto al ţării nord-est-africane după puciul din 2021, şi cele ale adjunctului său Mohamed Hamdan Daglo, liderul paramilitarilor din Forţele de sprijin rapid (FSR).

Potrivit ONU, peste 528 de persoane au fost ucise şi alte 4.599 au fost rănite până acum în aceste lupte.

Zeci de mii de sudanezi au fugit în statele vecine, inclusiv în Egipt, Etiopia, Ciad şi Sudanul de Sud, în timp ce ţările străine efectuează evacuări în masă ale cetăţenilor lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.