Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 20% din cazurile de Covid-19 din Bistriţa Năsăud, înregistrate într-un singur sat, spune prefectul

coronavirus covid-19 covid

Prefectul de Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute online, că aproximativ 20% din cele 70 de cazuri de Covid-19 confirmate la ora actuală în judeţ provin din satul Poienile Reteagului, comuna Petru Rareş, unde s-a organizat în urmă cu aproape o lună o adunare religioasă ilegală, la casa unul localnic, la care a participat un pastor din judeţul Suceava, care ulterior s-a stabilit că era infectat cu noul coronavirus, potrivit Agerpres.

Potrivit prefectului, în cazul în care localnicii din Poienile Reteagului nu vor respecta măsurile impuse în prezent de autorităţi, satul ar putea fi carantinat.

"Cei mai mulţi infectaţi îi avem astăzi în Petru Rareş, mai exact în Poienile Reteagului. De unde sunt infectaţii? De la acea adunare, de la pastorul din Suceava care a venit. A infectat două comune: două întâlniri, două comune. Şi acolo avem astăzi 13 cazuri pozitive. (...) Dacă evoluţia este negativă la Petru Rareş, o să facem demersuri pentru ca satul Poienile Reteagului să intre în carantină. Dacă oamenii nu respectă măsurile date, atunci o să facem demersuri ca zona respectivă să fie carantinată", a spus Dolha.

Prefectul de Bistriţa-Năsăud a precizat că, pe lista zonelor vulnerabile în lupta cu Covid-19, se mai află comunele Şintereag şi Teaca.

"Avem zone vulnerabile: Petru Rareş, Reteag cu Poieni, Şintereag şi Teaca cu Pintic. Atât în Petru Rareş, cât şi în Şintereag a venit un pastor din Suceava, care a reuşit ca două zone, două comune, aparent liniştite din judeţul Bistriţa-Năsăud, astăzi să se afle pe zonă roşie, pe zone pe care a trebuit nu numai să le securizăm, să întărim acolo paza şi ordinea. La fel am făcut şi în Pintic", a declarat Stelian Dolha.

Citește și: Avertismentul unui medic de la Matei Balș: 'Vârful pandemiei ar putea fi atins între Paște și 1 Mai, dar trei scenarii pot da toate calculele peste cap'

Prefectul a reclamat faptul că, în ciuda restricţiilor de circulaţie impuse, există persoane din judeţele Suceava şi Maramureş care vin în Bistriţa-Năsăud fie pentru a desfăşura activităţi comerciale, fie la cumpărături, motiv pentru care a cerut ca deplasările interjudeţene să fie însoţite, pe lângă declaraţiile pe propria răspundere, de documente justificative suplimentare.

"Ieri, o maşină din judeţul Suceava vindea cartofi prin Petru Rareş, Uriu, cu toate filtrele puse. Cei din Borşa vin în continuare şi îşi fac cumpărături de la Dedeman, din Bistriţa. (...) Intrau în judeţul Bistriţa-Năsăud şi din Suceava, şi din Maramureş, cu declaraţia pe propria răspundere pe bord, şi organele noastre de ordine, indiferent cât de mult am fi dublat, am fi triplat numărul lor, erau neputincioase, pentru că spuneau că aveau declaraţia pe propria răspundere completată şi atât", a explicat Dolha.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.