Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 30 de dansatori vor concura la cele două secţiuni din cadrul Galei Tânărului Actor HOP, care va avea loc la începutul lunii septembrie la Alba Iulia

Ziarul Unirea
gara din alba iulia

Aproape 30 de dansatori vor concura la cele două secţiuni din cadrul Galei Tânărului Actor HOP, care va avea loc la începutul lunii septembrie la Alba Iulia, program al UNITER aflat sub direcţia artistică a coregrafului şi dansatorului Gigi Căciuleanu, potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES.

Tema ediţiei din acest an este "Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual", cu mottoul "Caragiale - o lume în mişcare".

"Ediţia cu numărul 24 a Galei Tânărului Actor HOP - program al UNITER aflat sub direcţia artistică a coregrafului şi dansatorului Gigi Căciuleanu - se va desfăşura la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, în perioada 2-4 septembrie. (...) 26 de tineri dansatori vor concura pentru trofeele HOP şi vor demonstra în 10 minute (secţiunea Individual) sau 15 minute (secţiunea Grup) că monologul sau dialogul lui Caragiale, pus pe mişcare, creează un univers coregrafic autentic. Vor demonstra că universul lui Caragiale este o lume în mişcare. Peste timp şi spaţiu", se menţionează în comunicatul UNITER.

Publicul este invitat, până atunci, să-i cunoască pe artişti şi să urmărească campania online GALA HOP. Votează DansActorul anului 2021.

Astfel, zilnic, în perioada 12 august - 2 septembrie, cei 11 artişti de la secţiunea Individual şi cei 15 artişti de la secţiunea Grup se prezintă prin scurte filme realizate de ei înşişi.

"În zilele de 2 şi 3 septembrie, de la ora 18.00, publicul poate urmări concursul din sala de spectacol a Casei de Cultură a Studenţilor sau transmisiunea în direct pe site-ul https://galahop.uniter.ro/, contul de Facebook al Galei HOP (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor), contul de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA) şi apoi, în 4 septembrie, până la ora 16.00 are timp să voteze dansatorii preferaţi pe www.galahop.uniter.ro", mai arată sursa citată.

Premiul Publicului va fi anunţat în cadrul festivităţii de decernare a premiilor, sâmbătă, 4 septembrie, ora 19.00.

Biletele pentru spectacol se vor pune în vânzare la Casa de bilete a Teatrului "Prichindel" din Alba Iulia.

Organizatorii Galei Tânărului Actor HOP sunt Asociaţia UNITER - Uniunea Teatrală din România, Consiliul Judeţean Alba şi Teatrul de Păpuşi Prichindel Alba Iulia, iar parteneri Institutul Cultural Român, TIFF - Festivalul Internaţional de Film Transilvania, ITI - Institutul Internaţional de Teatru, Secţia Română.

Evenimentul este un proiect finanţat de Ministerul Culturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.