Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 34.000 de candidați s-au înscris la cele 19 facultăți ale Universității din București

flux24.ro
Universitatea Bucureşti

Aproape 34.000 de candidați s-au înscris la cele 19 facultăți ale Universității din București, acesta fiind cel mai mare număr de înscrieri din ultimii patru ani. Cea mai mare concurență pe un loc bugetat a fost la Facultatea de Matematică și Informatică - 13 pe loc, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis marți de Universitatea din București, în cadrul admiterii la studii de licență, sesiunea de vară 2020, cele 19 facultăți ale Universității din București au înregistrat un număr de aproape 34.000 de candidați, cel mai mare număr de înscrieri din ultimii patru ani.

Pentru anul universitar 2020-2021, Universitatea din București a scos la concurs, în sesiunea iulie 2020 a admiterii la licență, un număr de 4.415 locuri bugetate. Cu 33.917 de candidaturi depuse de absolvenții de bacalaureat, Universitatea din București a înregistrat o concurență de 7.68 candidați înscriși/loc bugetat.

Citește și: Avocatul Gheorghe Piperea torpilează Guvernul Orban: ‘O prostie cât casa’

Cea mai mare concurență pentru un loc bugetat s-a înregistrat la Facultatea de Matematică și Informatică –peste 13 candidați pe loc. Au urmat Facultatea de Administrație și Afaceri, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și Facultatea de Sociologie și Asistență Socială – fiecare cu peste 10 candidați pe loc; Facultatea de Litere – peste 9 candidați pe loc; Facultatea de Psihologie și Științele Educației și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine – cu aproape 9 candidați pe loc.

La admiterea 2020, 87 elevi olimpici au ales Universitatea din București. Dintre ei, 39 au optat pentru Facultatea de Matematică și Informatică, 38 pentru Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, cinci pentru Facultatea de Fizică, iar alți 3 pentru Facultatea de Geografie.

Admiterea 2020 la programele de studii ale celor 19 facultăți ale Universității din București a fost adaptat, în contextul COVID-19, astfel încât majoritatea facultăților au oferit viitorilor studenți și masteranzi un proces online de înscriere și de admitere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.