Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 400 de intervenții pentru pompierii din București, în ultimele 24 de ore

Ministerul pentru IMM
pompieri - ISU

Pompierii ISU din Capitală au acționat în cazul a 399 situații de urgență, în ultimele 24 de ore, 31 dintre acestea fiind incendii, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, potrivit Mediafax.

„În ultimele 24 de ore, pompierii ISUBIF au acționat în cazul a 399 situații de urgență (323 interventii SMURD, 31 incendii, 45 alte situații), o valoare peste media zilnică înregistrată în această perioadă a anului”, anunță sursa citată.

Din cauza utilizării mijloacelor pirotehnice au fost generate șase incendii, iar pompierii SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat în șase cazuri.

Citește și: Marcel Vela a EXPLODAT, în plină ședință a MAI: a CONCEDIAT pe loc un șef din Poliție

„Dintre intervențiile deosebite menționăm cazul unui băiat în vârstă de 14 ani, din localitatea Dudu, rănit de explozia unei petarde. Acesta a fost găsit în stare de inconștiență, cu traumatism cranio facial grav, fiind stabilizat și transportat ulterior la Spitalul Grigore Alexandrescu”, anunță pompierii.

Totodată, pompierii ISUBIF au fost prezenți, în misiune, la evenimentele cu public numeros din Piață Constituției, Parcul Titan, localitățile Otopeni, Buftea, pentru a monitoriza și preveni producerea unor evenimente nedorite.

„Recomandăm populației să manifeste prudență la punerea în funcțiune a instalațiilor de încălzire cu lemne, reșouri sau alte echipamente, deoarece în această perioada crește riscul de producere a incendiilor, pe fondul nerespectării unor măsuri elementare. În acest sens, va recomandăm să nu depozitați materiale combustibile (cărţi, haine, lumânări etc.) deasupra sobelor și să nu aprindeți focul în sobe prin stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile”, conchide sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.