Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 400 de migranţi au fost duşi înapoi în Libia, a anunțat Matteo Salvini

Inquam Photos / George Calin
Matteo Salvini

Circa 393 de migranţi care au încercat să ajungă pe mare în Italia la sfârşitul săptămânii trecute au fost duşi înapoi în Libia, a declarat luni ministrul de interne italian Matteo Salvini, relatează dpa preluată de Agerpres.

Între aceştia se numără şi aproximativ 100 de migranţi despre care Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a anunţat duminică că se află în primejdie în largul coastelor Libiei.

"Cei 393 de migranţi salvaţi ieri (duminică) de Gărzile de coastă libiene sunt toţi în siguranţă şi au fost duşi înapoi (în Libia)", a afirmat ministrul de interne italian într-un comunicat, precizând că 143 au fost duşi la Tripoli, 144 la Misrata şi 106 la al-Khoms.

Organizaţiile pentru drepturile omului susţin că trimiterea înapoi în Libia a migranţilor încalcă dreptul internaţional deoarece în această ţară ei riscă să sufere abuzuri şi să fie torturaţi.

Matteo Salvini insistă asupra faptului că respingerea dreptului de a debarca pentru migranţi în Europa este singura modalitate eficientă de a descuraja plecările ilegale din Libia şi afirmă că o scădere importantă a numărului de migranţi ilegali ajunşi pe continentul european demonstrează că are dreptate.

Ca parte a strategiei sale, el a interzis navelor aparţinând organizaţiilor de ajutor să aducă migranţi salvaţi pe mare în porturile italiene, determinând majoritatea acestora să-şi înceteze operaţiunile. Acest lucru a coincis cu o creştere a numărului morţilor pe mare între Italia şi Libia.

Numărul migranţilor care au murit în timp ce încercau să traverseze marea aproape s-a dublat între 2017 şi 2018, a declarat Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, pentru ziarul Corriere della Sera.

Vineri, purtătorul de cuvânt al OIM, Flavio Di Giacomo, a declarat că 117 persoane sunt date dispărute după scufundarea unei ambarcaţiuni în largul Libiei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.