Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 4,5 milioane de măşti de protecţie sunt necesare pentru persoanele defavorizate din judeţul Iași

smartreview
masti chirurgicale protectie

Aproape 4,5 milioane de măşti de protecţie sunt necesare pentru persoanele şi familiile din judeţul Iaşi care provin din medii defavorizate, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu, în urma centralizării datelor primite de la cele 98 de primării din judeţ.

Mai exact, sunt necesare 4.499.350 măşti de protecţie, respectiv câte 50 de măşti de protecţie pentru 89.987 persoane, potrivit agerpres.ro.

Citește și: AFIRMAȚII CIUDATE ale senatoarei Gabriela Crețu despre tehnologia 5G: Ăştia extrag informaţii din noi. COVID-ul, primul mare experiment global (VIDEO)

"În baza Ordonanţei de Urgenţă 78 din 2020, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a trimis Ministerului Sănătăţii necesarul de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza judeţului Iaşi. Conform acestei ordonanţe, aceste măsuri de protecţie sanitară pentru populaţie sunt necesare şi se impun a fi întreprinse pentru limitarea infectării cu COVID-19 în rândul populaţiei defavorizate. Măştile de protecţie vor fi distribuite beneficiarilor de către autorităţile publice locale cu ajutorul asistenţilor medicali comunitari, mediatorilor sanitari, asistenţilor sociali sau altor angajaţi din cadrul serviciului public de asistenţă socială, în termen de maximum trei zile de la primire", a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

Din categoriile de familii şi persoane defavorizate fac parte persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416 din 2001 privind venitul minim garantat, persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv.

De aceste măşti vor beneficia şi persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.