Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 450 de foști parlamentari au depus deja cereri pentru pensii speciale

parlament

318 foști deputați și 130 de foști senatori au depus deja cereri la Parlament pentru a primi pensii speciale, informează Știrile PRO TV.

De la 1 februarie, foști și actuali aleși ai neamului care au împlinit vârsta de pensionare vor primi pensie specială. Este vorba despre 2.032 de lei pentru cei cu un singur mandat, 4.065 de lei cei cu două mandate și 6.098 de lei cei cu trei sau mai multe mandate. Potrivit calculelor, până la 700 de foști parlamentari ar putea cere bani în plus la pensie, scrie sursa citată. Cuantumul pensiei speciale, care se va majora de fiecare dată când crește indemnizația de parlamentar, se va adăuga la pensia pentru limită de vârstă.

Printre cei care au cerut deja bani în plus se numără fosta senatoare Irina Loghin, fostul deputat Nati Meir, care și-a scris din închisoare cererea, dar și fostul PRM-ist Gheorghe Funar care spune că, de fapt, aleșii sunt ultimii care beneficiază de ceea ce el numeste „reparație morală”.

„S-au acordat pensii speciale pentru mai multe categorii și parlamentarii au zis să voteze și pentru ei. Nu am contat pe pensia asta”, a spus Gheorghe Funar.

Și fratele lui Corneliu Vadim Tudor, Tudor Marcu, deputat cu două mandate, a depus la Parlament cererea pentru pensie specială. În opinia sa, parlamentarii au fost plătiți „ca gunoierii”.

„Orice parlamentar…trebuiau să fie socotiți cu gunoierii, lucru care nu se întâmplă nicaieri în UE. Astea-s glume”, a spus el.

Sumele pentru pensii speciale vor veni din bugetul Parlamentului, dar Senatul și Camera Deputatilor nu au alocați banii necesari.

„Banii, din câte știu eu, nu există în bugetul Senatului, dar o să-i luăm de undeva”, a declarat președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.