Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 60% dintre cetățenii moldoveni susțin integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană

rador.ro
republica moldova ue

Aproape 60% dintre cetățenii moldoveni susțin integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Potrivit „INFOTAG”, acest lucru îl arată rezultatele unui sondaj realizat de CBS-AXA, la comanda Institutului pentru politici şi reforme europene (IPRE), care au fost făcute publice marți.

Prezentând rezultatele sondajului, directorul CBS-AXA, Vasile Cantarji, a remarcat că 59,2% dintre respondenți susțin aderarea Republicii Moldova la UE, în timp ce 31,6% n-o susțin. Restului le-a fost greu să răspundă. Potrivit sondajului, dacă s-ar desfăşura un referendum pentru aderarea la Uniunea Europeană, 55,4% ar vota „pentru”, iar 30,6% – „împotrivă”.

În același timp, peste 60% dintre cetățeni recunosc că Moldova nu este pregătită să adere la UE. Potrivit studiului, 33,7% dintre respondenți consideră că republica nu este deloc pregătită să se alăture UE, 29,8% - nu este prea pregătită. Doar 14,3% dintre participanți consideră că Moldova este pregătită pentru aderarea la UE.

Cele mai mari așteptări ale respondenților după aderarea Moldovei la UE ar fi: reducerea corupției (16,6%); securitate și stabilitate (16,5%); posibilitatea de a lucra/studia liber în UE (15,5%); libertatea de circulație în interiorul UE (15,1%); prosperitatea economică (15,1%). În același timp, 17,6% n-au așteptări, iar unui număr de 8,1% le-a fost greu să răspundă.

Sondajul a fost realizat în perioada 13-28 iunie, cu participarea a 1120 de respondenți cu vârste de peste 18 ani. Marja de eroare este de 3%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.