Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 650.000 de oameni VERIFICAȚI de MAI în ultima săptămână - S-au dat amenzi de aproape NOUĂ milioane de lei

axanews.ro
amenzi amenda politia

În contextul măsurilor dispuse pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, în ultima săptămână, angajații Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat peste 10.000 de acțiuni punctuale de verificare, ce au vizat, în principal, obiectivele supuse restricțiilor și zonele cu risc epidemiologic ridicat, anunță MAI, vineri, printr-un comunicat de presă.

Verificările au vizat 32.354 operatori economici, peste 636.000 de persoane, aproape 3.000 operatori transport persoane și 231.000 obiective de interes, dintre care 27.249 de restaurante/terase și alte spații de alimentație publică.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 42.571 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 9 milioane de lei. Cele mai multe dintre sancțiuni, aproape 42.000, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor, participarea la activități pentru care au fost instituite restricții și nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea.

Citește și: BREAKING Sorina Pintea pierde PRIMUL MECI cu DNA

De asemenea, față de 29 de persoane au fost începute cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

În perioada de referință, la linia telefonică TEL VERDE 0800800165 au fost primite 55 apeluri, care au fost direcționate pentru verificări la nivelul municipiului București și a 14 județe.

Acțiunile de verificare a respectării măsurilor dispuse în contextul pandemiei de COVID-19 vor continua și în perioada următoare, obiectivul fiind limitarea numărului îmbolnăvirilor la nivelul populației.

Recomandăm în continuare cetățenilor și operatorilor economici să respecte măsurile de protecție sanitară și să adopte o conduită socială responsabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.