Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 7000 de militari, victime în conflictul din Afganistan în primele patru luni ale lui 2017

afganistan atentat

Un număr de 6.769 de membri ai forţelor se securitate afgane şi-au pierdut viaţa sau au fost răniţi în lupta împotriva insurgenţei tot mai mari din Afganistan în primele patru luni ale acestui an, indică un raport al guvernului american difuzat marţi, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Conform cifrelor raportate de către guvernul afgan autorităţilor americane, 2.531 de membri ai forţelor afgane au fost ucişi şi alţi 4.238 au fost răniţi în perioada 1 ianuarie - 8 mai.

CUTREMUR la Casa Albă: Trump şi-a concediat după doar 10 zile directorul de comunicare

Numărul este apropiat de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, se precizează în raport, un document semestrial întocmit de către inspectorul general special pentru reconstrucţia Afganistanului, un organism de supraveghere înfiinţat de către Congresul SUA.

Documentul arată că numărul victimelor în rândul forţelor afgane ''a crescut în mod constant'' de când au preluat la începutul lui 2015 în întregime controlul în problema gestionării securităţii pe cuprinsul ţării răvăşite de război.

În raport se precizează că au avut loc puţine schimbări în ce priveşte teritoriile controlate de către combatanţi talibani şi guvern. Din cele 407 de districte ale ţării, guvernul afgan controlează sau are influenţă în 59,7% , iar talibanii - în 11,1%, în timp ce aproximativ 30% rămân în dispută. Dar lucrurile s-au mai schimbat de la începutul lunii mai, când se opreşte analiza raportului.

Se pare că ofensiva de primăvară şi vară a talibanilor, care a început la sfârşitul lui aprilie, le-a dat ocazia insurgenţilor să obţină controlul asupra unui teritoriu mai mare, deoarece ei lansează atacuri împotriva forţelor de securitate afgane desfăşurate deja în mod firav pe cuprinsul ţării. Numai în ultimele două săptămâni, talibanii au întreprins atacuri asupra a cel puţin opt centre de district de pe cuprinsul ţării, obţinând control deplin sau temporar în cazul a cel puţin trei dintre ele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.