Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape 8.200 de poliţişti vor fi în teren în perioada 29 noiembrie - 5 decembrie

Inquam Photos / Octav Ganea
politie
"Peste 5.100 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, peste 1.500 sunt poliţişti de la Rutieră, 564 de la Transporturi şi 983 sunt specialişti de la alte structuri", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, marţi, AGERPRES.

Poliţiştii rutieri vor acţiona pe căile de acces ce converg spre zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea şi controlul circulaţiei pe principalele căi de comunicaţie spre şi dinspre staţiunile turistice.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie grave şi menţinerea unei atitudinii prudente în trafic, poliţiştii rutieri vor acţiona cu aparate radar în întreaga ţară.

Poliţiştii de la Transporturi vor asigura măsurile de ordine publică în trenuri de călători, în staţii şi triaje de cale ferată, aerogări şi în porturile de la Marea Neagră sau de la Dunăre.

"Nu uitaţi că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic şi nu uitaţi de politeţea rutieră. Pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule. Vă reamintim că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România" - recomandă poliţiştii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.