Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape ca Adrian Năstase: Un fost președinte de țară s-a împușcat, când poliția a intrat să îl aresteze - VIDEO

Alan Garcia

Fostul preşedinte peruan Alan Garcia s-a împuşcat miercuri după ce poliţia s-a prezentat la domiciliul său din Lima pentru a-l aresta în legătură cu o anchetă de corupţie, transmit Reuters şi AFP.

Poliţia s-a prezentat la domiciliul lui Garcia în jurul orei locale 06.30 (11.30 GMT), când a avut loc drama, informează agerpres.ro.

Citește și: Mega-lovitură pentru Gică Popescu! Va fi executat silit pentru o sumă colosală

Alan Garcia a fost transportat de urgenţă la spitalul Casimiro Ulloa din capitală. Fostul preşedinte prezintă 'o rană prin împuşcare în cap', a anunţat spitalul din Lima.

Garcia, 69 de ani, a fost supus unei intervenţii chirugicale şi a suferit trei stopuri cardiace, a declarat ministrul sănătăţii, Zulema Tomas. Starea fostul preşedinte este 'foarte critică', a indicat ea.

Citește și: Judecătorii au decis! Radet a intrat în faliment:’Trebuie să mulțumim pentru asta Ministerului Energiei’

'În această dimineaţă a avut loc acest accident dramatic: preşedintele a luat decizia de a-şi trage un glonţ (în cap)', le-a declarat avocatul lui Garcia, Erasmo Reyna, jurnaliştilor masaţi în faţa spitalului.

Televiziunea locală America a relatat că fostul şef de stat se află în comă şi a difuzat imagini cu fiul lui Garcia, susţinători şi avocaţi ai fostului preşedinte sosind la spital Casimiro Ulloa, supravegheat de forţe de ordine.

Citește și: Adio, dosare penale! Cum ar putea scăpa Dragnea nepedepsit

Garcia este anchetat pentru o presupusă luare de mită în legătură cu construirea unei linii de metrou în capitală de către concernul brazilian Odebrecht.

Alan Garcia, preşedinte al statului Peru între 1985-1990 şi 2006-2011, îşi susţine nevinovăţia şi se declară victima unei persecuţii politice.

Citește și: Mega-lovitură pentru Gică Popescu! Va fi executat silit pentru o sumă colosală

În noiembrie trecut, Alan Garcia s-a refugiat la ambasada uruguayană de la Lima după ce i s-a interzis să părăsească teritoriul ţării cât timp se află sub anchetă. Guvernul uruguayan i-a respins însă cererea de azil, astfel încât Alan Garcia a părăsit ambasada după circa două săptămâni petrecute acolo.

Miercurea trecută, un alt preşedinte peruan, Pedro Pablo Kuczynski (2016-2018), a fost plasat în arest preventiv în aceeaşi anchetă.

Citește și: Judecătorii au decis! Radet a intrat în faliment:’Trebuie să mulțumim pentru asta Ministerului Energiei’

Uriaşul scandalul de corupţie Odebrecht a implicat zeci de responsabili de rang înalt din America Latină, acuzaţi că au primit mită în schimbul acordării preferenţiale de contracte de lucrări publice. Odebrecht a recunoscut că a dat mită 29 milioane de dolari unor oficiali peruani pe durata a trei preşedinţii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.