Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape jumătate de milion de moldoveni au primit cetățenia română

romanian dream

Conform statisticilor publicate la sfârșitul anului 2014, circa 445.000 de cetățeni ai Republicii Moldova și-au redobândit cetățenia română începând cu anul 1991.

Însumarea ordinelor emise de către Autoritatea Națională pentru Cetățenie din anul 2013 și 2014 și compilarea cu rapoartele Fundației SOROS, care a cercetat numărul de dosare în perioada 1991-2012, se ajunge la o cifră totală de 444 945 dosare soluționate.

Această cifră este una estimativă, pentru că aceste dosare figurează la ANC că au primit o decizie finală, fie pozitivă, de acordare a cetățeniei, fie negativă, de respingere a acordării acestei cetățenii, însă practica curentă indică faptul că este vorba aproape în totalitate de răspunsuri pozitive.

De asemenea, se consideră că numărul real al cetățenilor români, originari din fostul teritoriu românești, ar putea fi mai mare, fiindcă nu există statistici separate pentru copiii minori, aceștia fiind incluși în dosarele părinților lor.

În ultimii doi ani s-a manifestat o tendință ușoară de scădere a cererilor privind redobândirea cetățeniei române. Prin urmare, și numărul dosarelor soluționate a fost în scădere: 2013 – 60387 dosare, 2014- 61509 dosare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.