Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproape jumătate dintre migranţii salvaţi care cer azil primesc permisiunea să rămână în Germania

Agerpres
sea eye mediterana migranti

Aproape fiecare al doilea migrant salvat în Mediterana care a depus cerere de azil în Germania în cursul anului trecut a primit permisiunea să rămână în această ţară, relatează vineri dpa potrivit Agerpres

Un reprezentant al Ministerului de Interne le-a spus parlamentarilor în cadrul unei întâlniri cu uşile închise desfăşurată vineri că dintre cele 225 de persoane salvate pe mare şi venite în Germania din iulie 2018, 138 au trecut până acum prin proceduri de azil, potrivit participanţilor la întâlnire.

Patruzeci şi şapte la sută dintre ei au primit permisiunea de a rămâne, acordându-li-se azil, statut de refugiat sau un alt tip de protecţie, întrucât se confruntă cu un "pericol grav" în ţara lor de origine.

În şase cazuri, migranţii au primit permisiunea să rămână din cauza unei interdicţii naţionale de a efectua deportări. Nu mai puţin de 72 de cereri de azil au fost respinse.

"Este bine că Germania a renunţat la poziţia de a dori să primească numai persoane salvate cu presupuse perspective bune de a rămâne în ţară", a declarat Ulla Jelpke, din cadrul partidului de extremă stânga Die Linke.

Luni, Germania, Italia, Franţa şi Malta au anunţat un acord de redistribuire a migranţilor salvaţi pe mare. Ministrul de interne Horst Seehofer a declarat vineri că acordul ar putea fi prima cărămidă a unei noi politici de azil comune în Europa, una care să aibă la bază solidaritatea.

Seehofer, un fost lider al Uniunii Creştin-Sociale (CSU) care a cerut în negocierile din coaliţie cu CDU limitarea numărului de migranţi, susţine însă că nu şi-a schimbat poziţia. El a precizat că aceasta rămâne "umanitatea şi ordine, iar parte a ordinii este limitarea imigraţiei".

Seehofer va călători în Turcia şi Grecia săptămâna viitoare împreună cu ministrul francez de interne Christophe Castaner şi comisarul european pentru migraţie Dimitris Avramopoulos pentru a profita de elanul creat de acordul de redistribuire. Vizita are loc în contextul intensificării deplasărilor de migranţi din Turcia către Grecia, notează dpa

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.