Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apropiat al Angelei Merkel, despre jurnalistul dispărut:'Europa ar putea fi nevoită să-şi schimbe politica faţă de Arabia Saudită'

InSerbia News
germania ue
Europa ar putea fi nevoită să-şi modifice relaţiile cu Arabia Saudită, în funcţie de rezultatul unei investigaţii privind dispariţia jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, a declarat miercuri Juergen Hardt, purtător de cuvânt pe teme de politică externă al conservatorilor cancelarului german Angela Merkel, relatează Reuters, infrormează Agerpres.

"Avem o imagine foarte ambivalentă a Arabiei Saudite, în special cu ceea ce s-a întâmplat în cazul Khashoggi în ultimele zile, iar ceea ce va ieşi la iveală în zilele următoare va completa această imagine. Europa ar putea fi nevoită să-şi modifice politicile faţă de Arabia Saudită'', a declarat Juergen Hardt pentru postul de televiziune Deutschlandfunk. 

"Trebuie să folosim pârghia noastră economică, astfel încât Arabia Saudită să rămână pe un curs de stabilitate în regiune", a adăugat el, apreciind că este prea devreme pentru a face propuneri concrete pentru schimbări de politică şi că nu există planuri de sancţiuni împotriva Arabiei Saudite. 

Preşedintele american Donald Trump a afirmat marţi că nu va acuza Riadul până când vinovăţia acestuia nu va fi dovedită, dar congresmenii americani au arătat cu degetul spre conducerea saudită, supusă unei presiuni tot mai mari din partea Occidentului pentru a furniza răspunsuri în acest caz. 

Norbert Roettgen, preşedintele comisiei parlamentare germane pentru afaceri externe şi un aliat al cancelarului Merkel, a criticat comentariile lui Trump. 

"Factorul decisiv este acum comportamentul preşedintelui SUA care practic i-a spus moştenitorului coroanei saudite, vă dăm mână liberă atât timp cât cumpăraţi suficiente arme şi alte lucruri de la noi", a declarat oficialul german pentru postul de televiziune ARD. 

Jamal Khashoggi (59 de ani) s-a exilat în SUA în 2017 de teamă că va fi arestat după ce a criticat unele decizii al Prinţului Mohammed bel Salman şi intervenţia militară a Riadului în Yemen. El a dispărut după ce a intrat în consulatul saudit din Istanbul pe 2 octombrie pentru demersuri administrative în vederea căsătoriei sale viitoare cu o femeie cu cetăţenie turcă. Oficiali turci au declarat că Jamal Khashoggi a fost ucis şi că saudiţii au scăpat apoi de cadavru, acuzaţie negată cu fermitate de Riad. Khashoggi a scris mai multe articole pentru Washington Post.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.