Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apropiaţi ai lui Sarkozy îi cer lui Fillon să-şi aleagă un succesor în alegeri

france24.fr
François Fillon

Apropiaţi ai fostului şef de stat francez Nicolas Sarkozy i-au cerut luni lui François Fillon, candidatul dreptei în alegerile prezidenţiale, a cărui campanie este serios fragilizată de scandalul angajării fictive a soţiei sale ca asistent parlamentar, să-şi 'aleagă un succesor', transmite AFP. 'Linia politică a lui Fillon este cea bună, dar pentru că acesta din urmă nu mai poate să asigure unitatea familiei politice a dreptei şi centrului, îi cerem să-şi asume responsabilitatea şi să-şi aleagă el însuşi un succesor', au explicat apropiaţi ai lui Nicolas Sarkozy, la finalul unei discuţii cu fostul şef de stat.

Anterior în cursul zilei, fostul prim-ministru Alain Juppé, învins de Fillon în alegerile primare ale dreptei şi presat de o parte a taberei sale să-i ia locul, a anunţat că nu va fi 'candidat la preşedinţia Franţei', explicând că pentru el 'este prea târziu'. 'Sarkozy a exclus, la rândul lui, foarte clar posibilitatea de a fi el însuşi candidat', a precizat una din surse. 'Poziţia lui Sarkozy este foarte clară: nu înfigem pumnalul în spatele lui Fillon, vrem unitatea familiei politice a dreptei şi centrului, dorim ca proiectul lui Fillon să fie cel care să rămână al nostru', a afirmat unul din apropiaţii fostului preşedinte.

Conform celui mai recent sondaj, François Fillon ar fi eliminat din cursa prezidenţială din primul tur, prevăzut pentru 23 aprilie, fiind devansat de lidera de extremă-dreapta Marine Le Pen şi de centristul Emmanuel Macron. Fillon pare însă decis să rămână pe poziţii, cu convingerea că proiectul său este "singurul care poate permite redresarea pe plan naţional" şi cu sprijinul simpatizanţilor, dintre care zeci de mii s-au mobilizat duminică la Paris în favoarea sa, conform Agerpres.

Cu mai puţin de 50 de zile înainte de alegerile prezidenţiale, François Fillon, considerat iniţial favoritul alegerilor prezidenţiale, este contestat inclusiv de propria sa tabără, partidul Republicanii, după ce în urma unor informaţii apărute în presă s-a declanşat scandalul cunoscut sub numele de 'Penelopegate', legat de locuri de muncă fictive ale soţiei candidatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.