Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 100 de migranţi, inclusiv copii, și-au petrecut noaptea sub cerul liber la granița dintre Bosnia și Croația

EUobserver
imigranti europa

Aproximativ 100 de migranţi, inclusiv familii cu copii, au campat în faţa unui punct de frontieră între Bosnia şi Croaţia, unde şi-au petrecut noaptea de luni spre marţi, cerând deschiderea trecerii, a anunţat poliţia marţi dimineaţă, potrivit AFP preluată de Agerpres.

'Aceşti oameni şi-au petrecut noaptea afară. Ei se află sub supravegherea poliţiei în apropierea punct de frontieră Izacic', nu departe de oraşul Bihac, a indicat purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Snezana Galic.

Iniţial, aceştia, inclusiv familiile cu copii, au fost adăpostiţi într-un hotel reamenajat în centru de primire, aflat la aproximativ 20 km de respectivul punct de frontieră.

Părăsind luni dimineaţa hotelul, migranţii au mers pe jos şi au sosit în cursul serii la Izacic, unde au fost împiedicaţi de poliţişti să se apropie de punctul de frontieră. Ei au rămas să stea în faţa punctului de frontieră, în timp ce temperatura a scăzut noaptea la 5 grade Celsius în regiunea Bihac.

Seara, locuitorii din această zonă le-au adus alimente şi băuturi calde, a informat presa locală.

Evitată anterior de migranţi, Bosnia se confruntă de la începutul anului cu un aflux pe care încearcă din greu să-l gestioneze. Mai multe mii de migranţi se află, potrivit poliţiei, în regiunea Bihac, de unde încearcă să treacă ilegal în Croaţia, ţară membră a Uniunii Europene.

Poliţia încearcă să negocieze cu migranţii întoarcerea lor în centrul de primire, o propunere pe care ei o resping, potrivit Snezanei Galic. 'Un transport spre hotel va fi organizat, dar cu condiţia ca ei să accepte să revină', a adăugat ea.

În pofida sprijinului financiar al Uniunii Europene, autorităţile bosniace nu au reuşit încă să înfiinţeze un centru de primire în regiunea Bihac din cauza disputelor politice şi a unei administraţii foarte complexe. Organizaţiile neguvernamentale trag un semnal de alarmă faţă de riscul agravării situaţiei odată cu sosirea sezonului rece, în timp ce sute de migranţi sunt fără adăpost în această regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.