Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 1.000 de profesori din Dolj învaţă să lucreze online

www.pinterest.com
contre online

Aproximativ o mie de cadre didactice din județul Dolj se pregătesc intens pentru începerea școlii. Profesorii învață, în cadrul unui program de formare, să predea online, anunță MEDIAFAX.

Tehnologia este marea provocare a dascălilor. Cu mai puţin de o lună înainte de începerea şcolii, sute de cadre didactice din Dolj încearcă să înveţe cum să creeze o întâlnire pe „Google meet” şi chiar cum să pună un „emoticon” într-un mesaj. Asta pentru a putea preda online.

Deși pentru copiii acestea sunt lucruri banale, pentru Irina Vlad, de exemplu, nu este deloc uşor. Are aproape 60 de ani, iar din toamnă îi va învăţa „carte” pe copiii de clasa zero. În „lumea virtuală” însă mizează pe ajutorul celor mici.

Citește și: Virgil Musta dezvăluie de ce e obligatorie internarea persoanelor testate pozitiv cu Covid-19: ‘Din păcate, au ajuns la Terapie Intensivă’

Pe ajutorul elevilor şi al părinţilor se bazează şi Alina Ciucă. Este unul dintre formatorii care-i instruiesc acum pe dascăli în lumea aplicaţiilor online. Într-o săptămână trebuie să înveţe aproximativ 40 de profesori cum să predea de la distanţă.

„Faceţi click pe inimioară ca să le şi vedeţi, vă alegeţi unul dintre ei sau mai mulţi, copiem mesajul, şi acum ar trebui să-l plasăm acolo unde ne dorim: pe temă, pe mesaj”, le explică formatorul profesorilor cum să pună emoticoane.

Irina Vlad încearcă să intre pe platformă, însă nu reuşeşte. O ajută o colegă: „Eu dădeam pe WhatsApp... De ce îmi apare ăsta aici? De ce nu intri pe Google meet?/ Păi, nu... Aşa intram eu, pe Google chrome, aşa ştiu”.

„Toate sunt foarte grele. Chiar şi acum sunt la un curs cu activitatea asta digitală şi stau cu colega mea pentru că multe lucruri nu le ştiu. Vreau să le învăţ, dar este foarte greu, la 60 de ani, să înveţi lucruri pe care trebuia să le înveţi, eu ştiu, mult mai dinainte. Învăţământul adevărat se face fată-n faţă”, spune Irina Vlad, învăţătoare.

Citește și: Ministrul Educației a făcut noi precizări! În ce condiții vor începe școlile

Indiferent de abilităţi şi bariere tehnologice, profesorii îşi doresc să lucreze online.

„Unii reuşesc mai repede, sunt mai creativi, aplică mai multe instrumente. Alţii merg un pic mai încet, însă, pas cu pas, îi mai ajută şi elevii, cu siguranţă, 14 septembrie găseşte elevii şi profesorii mai pregătiţi pentru aceste mediu online”, a explicat Alina Ciucă, formator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.