Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 1.000 de scrisori trimise de celebrul poetul T.S. Eliot confidentei sale Emily Hale vor fi deschise, după 60 de ani în care au fost sigilate

doxologia.ro
scrisoare

Aproximativ 1.000 de scrisori trimise de celebrul poetul T.S. Eliot confidentei sale Emily Hale vor fi deschise joi, după mai bine de 60 de ani în care au fost sigilate în Biblioteca Universității Princeton din SUA, potrivit The Guardian, anunță MEDIAFAX.

Cercetătorii specializați în opera marelui poet speră ca scrisorile să dezvăluie amploarea unei relații despre care s-a speculat timp de zeci de ani.

Mulți dintre ei consideră că Emily Hale nu era doar prietena sa apropiată, ci și muza și amanta lui și speră că aceste scrisori le vor oferi detaliile mai intime despre viața personală a lui Eliot.

Vezi si: SURSE Agitație mare în PSD: zeci de parlamentari își negociază un EXIT controlat din Parlament .

Studenții și cercetătorii pot citi scrisorile de la Biblioteca Universității Princeton, din New Jersey, începând de pe 2 ianuarie.

"Cred că este evenimentul literar al deceniului", spune Anthony Cuda, specialist în opera lui Eliot și director al Școlii de Vară Eliot International. "Nu știu nimic mai așteptat sau mai important", a adăugat el.

Prieteni de-a lungul vieții, Hale și Eliot au făcut schimb de scrisori timp de aproximativ 25 de ani, începând din 1930. Cei doi s-au cunoscut în 1912, la Cambridge, Massachusetts, dar și-au reluat prietenia abia în 1927, când Eliot trăia deja în Anglia, iar Hale preda artă dramatică la mai multe universitățile americane.

În 1956, Hale a donat scrisorile în baza unui acord care presupunea ca ele să fie deschise abia după 50 de ani de la trecerea în neființă a ultimului dintre ei. T.S. Eliot a murit în 1965, iar Hale, patru ani mai târziu.

Citește și: Marcel Vela a EXPLODAT, în plină ședință a MAI: a CONCEDIAT pe loc un șef din Poliție

Biografii spun că Eliot ar fi ordonat ca scrisorile lui Hale să fie arse.

T.S. Eliot s-a născut în St. Louis, Missouri, în 1888 și a devenit celebru ca poet la începutul vieții. Avea doar 26 de ani când "Cântecul de dragoste al lui J. Alfred Prufrock" a devenit primul său poem publicat. Thomas Stearns Eliot a fost şi dramaturg și teoretician literar şi este laureatul premiului Nobel pentru literatură pe 1948. Prin arta sa remarcabilă, T.S. Eliot a revoluționat întreaga poezie modernă engleză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.