Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aproximativ 10% din totalul copiilor care s-au prezentat la UPU Buzău au avut forme uşoare sau medii de gripă, majoritatea fiind nevaccinaţi

copii spital

Aproximativ 10% din totalul copiilor care s-au prezentat în ultima perioadă la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău au fost înregistraţi cu forme uşoare sau medii de gripă, majoritatea fiind nevaccinaţi.

Potrivit medicilor, cazurile de gripă au fost înregistrate la copii cu vârste între 10 luni şi 5 ani.

"Camera de gardă Pediatrie a fost luată cu asalt zilele acestea. Sunt foarte multe prezentări în rândul copiilor. Ieri (marţi - n.r.) s-au înregistrat 95 de prezentări, dintre care 11 cazuri de gripă de Tip A. Copiii prezintă simptomatologie; febra înaltă, dureri de cap, dureri de burtă. La acest moment sunt internaţi 6 copii cu gripă de tip A, la secţia Boli Infecţioase. Ne aşteptăm ca numărul cazurilor de gripă să crească având în vedere că foarte mulţi copii nu sunt vaccinaţi împotriva gripei. Diferenţa cazurilor înregistrate la Camera de gardă este reprezentată de copii cu viroze respiratorii, pneumonii şi alte afecţiuni", a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă.

Totodată, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău a transmis că au fost confirmate 13 cazuri de rujeolă.

"La rujeolă au fost înregistrate 15 suspiciuni, din care 13 au fost confirmate, vorbim despre pacienţi cu vârste de la 1 la 40 de ani. O parte dintre ei au fost internaţi, alţii au fost internaţi şi acolo au făcut boala, o parte sunt la domiciliu şi mai sunt pacienţi care au lucrat în alt judeţ şi au venit acasă, unde s-au îmbolnăvit", a declarat, pentru AGERPRES, epidemiologul din cadrul DSP Buzău, dr. Carmen Scântei.

Pe de altă parte, pe 1 ianuarie, la Maternitatea Buzău au avut loc 2 naşteri. A fost vorba despre doi băieţei, cu greutăţile de 3.740 de grame, respectiv 2.760 de grame, născuţi prin cezariană, ambii cu părinţii din judeţul Buzău. Au urmat, pe data de 2 ianuarie, alte 3 naşteri, respectiv 3 fetiţe cu greutăţile între 2.480-3.120 de grame, două dintre ele născute prin cezariană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.